Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančový džem

Pomerančový džem je všestranný a osvěžující doplněk, který se skvěle hodí nejen na snídaňové toasty nebo pečivo, ale i jako sladká ingredience do dezertů, koláčů či marinád. Jeho výrazná citrusová chuť dokonale ladí s jemnými sýry, masem nebo dokonce v kombinaci s čokoládou.

Hodnocení receptu je 4,4 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lidka58 lidka58

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 5 min

30 min (25 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 085 kJ /
4 561 kcal
Bílkoviny11,52 g
Tuky3,44 g
Vláknina28,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 106,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomeranče důkladně omyjeme v horké vodě. Kůru ze 2 pomerančů opatrně seřízneme a nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Zbylé pomeranče oloupeme, jednotlivé dílky zbavíme jemné průsvitné slupky a dužinu nakrájíme na menší kousky. Krok 3: Dužinu, kůru, citronovou šťávu, vodu, skořici, vanilkový cukr a želírovací cukr dáme do hrnce a promícháme. Krok 4: Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 4 minuty. Krok 5: Pak vyjmeme skořici a horký džem plníme do sklenic. Sklenice uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme vychladnout.

TIP: Jaký je rozdíl mezi marmeládou a džemem

Zveřejněno 25. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8x0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8x0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

proč ho mám tak děsně hořký? :-(

Pospíšil Radek 31. 1. 2014 23:27
Zkusil ji někdo z kiwi,baledička.:-)):-D

Sodovka: je to kompletne oloupane, urcite to bude stacit a ten zelirovaci cukr vse jisti. Az je budete loupat, delejte to nad talirem, zachytite tak stavu. Ja osobne nakrajenou kuru nejprve chvilinku povarim ve vode, bude potom mene horka(asi 2 min.). Vodu nepridavam, ale to zalezi na tom, jak ji potrebujete hustou. Vzdy ji potom pred pouzitim muzete pridat.

Kámoška chce vařit pomerančový džem a já ji hledám jednoduchý a dobrý recept.;-) Pomerančový džem potřebuje na velikonoční pečení. Tenhle recept mě zaujal - jednoduchá příprava.:yes: Chci se jenom utvrdit. Směs doopravdy vaříme jenom 4 minuty? Stačí tak krátká doba na pomeranče?

Evženie 2. 3. 2013 12:39
Vařila jsem tuto marmeládu dle receptu,ovššm po rozvaření jsem ji rozmoxovala tyčovým mixerem.Je výborná a již vařím druhou várku

Marty: želírovací cukr (cukr + želírovací složka, připraveno k použití) je prodávána v několika variantách. 1:1 je 1kg cukru na 1 kg ovoce, 2:1 je 1kg cukru na 2 kg ovoce a 1:3 je 1 kg cukru na 3 kg ovoce. :-)

Jak mám chápat pojem "1 kg želírovacího cukru 1:1 "?
Děkuji za odpověď.

Poprvé jsem ji ochutnala na dovče v Egyptě a od té doby na ni nedám dopustit.:-8

Fakt, krása. To musím vyzkoušet:yes:

krásná sluníčková barvička... ta musí být hroozně dobroučka:-p:-):yes:

:yes:

překvapuje mě že se dělají marmošky z exotického ovoce:-Oale proč ne:-Durčitě vyzkouším:-pa posílám:yes:

Tématické fráze:
pomerančovy džem, pomerančový džem recept, domaci pomerancovy dzem, recept na pomerančový džem, džem z pomerančů, domácí pomerančová marmeláda, pomerančový džem-recept, džem pomerančový, jak udelat pomerancovy dzem, recept pomerancovy dzem, marmeláda z pomerančů, pomeračový džem, pomerančové marmelády, nejlepší pomerančový džem recept, pomarancovy dzem, pomerančová marmeláda recept, pomerančový džem s kiwi, recept džem z pomerančů, recepty pomerančový džem, dzem z pomerance

Suroviny:
pomeranče, citron, voda, skořice celá, cukr vanilkový, cukr želírovací

Přidat fotografie receptu