Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedín hoďtotam

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anubis

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 808 kJ /
2 583 kcal
Bílkoviny115,22 g
Tuky221,64 g
Vláknina16,25 g
Cholesterol 492 mg
Sodík 6,20 g
Sůl15,41 g
Sacharidy26,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném oleji nejdřív osmažíme slaninu (či špek, dle chuti), dokud nepustí co nejvíce tuku. Krok 2: Poté přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibulka začne hnědnout, přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené plecko, necháme zatáhnout, posypeme mletou paprikou, lehce osmahneme a zalijeme horkou vodou. Krok 3: Přidáme zelí, nové koření, bobkový list a necháme asi 45-60 minut vařit, jen občas promíchneme. Krok 4: Poté vyjmeme nové koření a bobkový list, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a necháme ještě probublat.
Podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 6. 11. 2012

Poznámka autorky anubis

Několik poznámek:

a) receptů na segedín je tu hodně a jsou téměř všechny stejné, ale zároveň se v něčem vždy drobně liší. Tohle je náš způsob- jak jsem napsala hoďtotam- protože dávám zelí už na začátku (máme ho radši hodně měkké) a pak se o to tu hodinku prakticky nestarám.

b) nemusím asi říkat, ale přece jenom- když přisypeme papriku, jen lehce osmahneme, jinak paprika zhořkne

c) zelí BEZ NÁLEVU

d) někdo přidává smetanu. proti gustu žádný dišputát, ale podle mě tam prostě nemá co dělat- do normálního guláše se taky nedává

e) je lepší, když guláš zůstane tekutější, netřeba zahušťovat až do mrtva- vypadá to potom, jako by to už někdo jednou jedl :-)

Jinak dobrou chuť, vyzkoušejte, přidejte fotečku a napište, jak se povedlo :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín hoďtotam

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VnKO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedín hoďtotam

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VnKO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Místo masoxu vývar a zjemněné smetanou..dobrý. :-K:-K

no ... co dodat ... toto má do segedinu daleko ... spíš bych nechal název jen "Hoď to tam" ... Jednak masox by v kuchyni neměl být vůbec ... jednak do segedinu patří smetana ... toto má spíš blíž k dušenému zelí ... Netvrdím, že to je špatné, ale rozhodně bez masoxu a dalších "chemikálií" se dá vařit normálně. Všude je k dostání spousta koření, bylinek

Iness:nechutná, naopak mi přijde že ta kostka (či půlkostka) Masoxu tu chuť zvýrazní místo aby jí přebíjela :-8

:-p:-p:-p dávám smetanu v misce zvlášť,manžel to baští s chlebem a proto si smetanu přidá,já s knedlíkem takže bez !
Kmín někdy přidám,a když zapomenu tak ne ! Ale ještě se nestalo,že by segedín zbyl ,takže ....:-*:-D

dělám stejně:yes::-D když mám kousek uzeného masa, tak ho tam tady přihodím:-p

Katuš,dělávám stejně jako Ty a chutná nám bez česneku a se záklechtkou z mouky a vody:-)Někdy,aby byla trošku změna,tak tu zakysanku přidávám,ale jak píšeš v poznámce...je hodně druhů"segedínů".Je to jako se"svíčkovou":-)
Za chutný receptíček máš další bodíček:-p+8:yes:

anubis:Anubis, dělám ho velmi podobně, většinou z bůčku, bez masoxu, za to dávám dost česneku, kmín a smetanu, ta musí být-krásně ho zjemní a dostane tu pravou chuť, totéž česnek, je daleko lepší, než bez něj-někdy vyzkoušej;-)i tak dávám 7.bod:yes:

Segedín zásadně z bůčku. Pokud tam není špek, tak to není ono. Vyzkoušel jsem dělat jej z kabanosu (nejlepší je zauzený), i to je fajnová chuť. A za smetanu se přimlouvám, pak je to super. Není to guláš v pravém slova smyslu a proto tam má své opodstatnění.

:-):-K:yes:

Já taky používám masox, dáváme ho třeba do boršče podle našeho receptu,protože my děláme boršč jen zeleninový s kysankou nakonec. Ale tam kde máme maso, tam opravdu ne. Moje žena si dává do polévky magi, já ne. takže já nikomu nechci radit, jen se podělit .:-))

anubis: a nechutná ti všechno jídlo stejně:-O? Pak zanikají ty přírodní chutě...Já ho používám jen vyjímečně, kvůli dětem (glutaman):-) je to umělé šálení chuťových buněk:-D
.

Laďa: já masox strkam abych pravdu řekla prakticky do všeho :-D

Laďa: jo, tak masox jsem přehlídla.. nedávám ho;-) ale zato přidávám česnek.. pro vůni a chuť.. ale každý to děláme nějak jinak, to je jasné;-):-)

:no:podle mě tam nemá co dělat masox. Proč , když tam máš, maso, špek? To bych už radši tu smetanu.

Segedín mám ráda, recept je rychlý a jednoduchý. Jen bych vytkla to probublání vody s moukou (na zahuštění). Mouka se má vařit alespoň 20 minut (kvůli lepší stravitelnosti a vyhnutí se následných zažívacích potíží);-)

Tématické fráze:
segedin, segedin recept, segedýn, rychlý segedín, jakou mouku na zahuštění, jednoduchy segedin, segetin, segedín z bůčku, rychlí segedín, zahuštění segedínu, segedín z mletého masa, segedín bez smetany, segetýnský guláš, recept na segedínský na guláš s bůčku, segedyn z bůčku, segedín z uzeného masa, segedin z plecka, recept na segedin, segenin, dává se do segedínu česnek

Suroviny:
cibule, sádlo, slanina, plecko vepřové, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, zelí bílé kysané, sůl, pepř, masox, voda, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu