Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí salát l

Tento salát je možné zhotovit z jakékoliv ryby. Není ani důležité, jak dobře je ryba vyfiletovaná, protože se v nálevu kosti rozpustí a žádné pak necítíte. Můžete vhodně doplnit nakládanou kysanou zeleninou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cvrnda cvrnda

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby odležení při přípravě

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby odležení při přípravě)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie756 kJ /
181 kcal
Bílkoviny4,33 g
Tuky2,19 g
Vláknina7,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy33,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryby očistíme od šupin a ploutví, vymyjeme, potom si do mísy dáme asi dvě lžičky kyseliny citronové, vodu a rozmícháme. Do lázně vložíme ryby (filety) asi na 10 minut. Poté očistíme zlehka nožem a omyjeme, necháme okapat. Krok 2: Nasolíme, dáme do misky a necháme v lednici uležet asi 3 dny. Poté omyjeme a necháme okapat. Krok 3: Všechny suroviny na nálev uvedeme do varu a vaříme 8-10 minut. Pak necháme vychladit. Krok 4: V čisté misce prokládáme kořením a zalejeme nálevem. Přiklopíme talířem, stlačíme aby tam nebyl vzduch. Opět necháme uležet v ledničce 3-4 dny, znovu slijeme, filety už neomýváme. Necháme okapat, vyřízneme páteř a nakrájíme na nudličky. Krok 5: Do čisté zavařovací sklenice klademe cibuli, papriku, rajče a olivy, vše pokrájené. Na to vrstvu ryb a feferonku. Vše dobře stlačíme a potřeme olejem. Dáme bobkový list a opakujeme vrstvy až naplníme sklenici. Krok 6: Zavíčkujeme a sklenici omyjeme pod teplou vodou aby chytlo víčko a uložíme do lednice. Krok 7: Majonézu vmícháváme pouze do odebraného množství, které hned sníme.

Zveřejněno 23. 12. 2012

Poznámka autora cvrnda

Ze sklenice odebírat čistou vidličkou a zbytek ať zůstane stlačený. Odebíráním se salát promíchá a můžeme přidat majonézu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí salát l

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Yk3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí salát l

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Yk3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Jsem z toho poněkud poplematený... Nerozumím postupu, ba dalo by se říct, že nerozumím skoro ničemu...:-O

Jana Remková: Díky Jano za přání a opravu. Rozklikávací vložení odkazu se mi nepovedlo uložit. Tobě i všem Topkařkách a Topkařům přejeme hezké svátky :-K:-K Jiří a Eliška

Jiri V.: Dovolím si to udělat rozklikávací, Jirko a jsem ráda, že jsi komentoval tento recept, docela mne to zajímalo. Krásné svátky Tobě, Elišce i autorovi tohoto receptu:-K:-K..http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=...

Pokud jde o to čištění ryb v kyselině citronové.:-O Nikdy jsem tohle nepoužíval. Dovolím si citovat pana Miloše Štěpničku.....ryby nasolíme více než při kuchyňské úpravě....sůl rozpustí sliz a různé nečistoty, ryby se hezky vyčistí...po 3-4 dnech nasolení ryby důkladě propláchneme ve studené vodě, atd.....Mánek dal na Grilování recept Příprava ryb na kyselo - www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=68&t=2448 - kde přípravu - nasolení i naložení do octového nálevu, včetně propláchnutí ve studené vodě - jak dlouho a proč , popisuje. Sůl na vyčištění ryb stačí.

Podobný recept:Rybí salát (cejn, kapr) na těchto stránkách.Do lázně s kyselinou citronovou se dá, aby se ryba zčistila.Po scezení octu se další nálev nedává.

Hlavně nechápu, proč se ryba má dávat do kyseliny citronové proboha:-S. To bych ani nezkoušela

cvrnda:Jenže v receptu ti ocet do nálevu chybí, oprav si to, tedy, jak to děláš, je to opravdu nejasné.

v octovém nálevu se nechá pouze rozležet a potom se zcedí

:-((:-(( No nevim, ryby mám ráda , ale litr octa, tohle mi připadá celé nějaké kyselé :-//:-//:-//

Prosím autora, aby si řádně po sobě četl a kontroloval recept, než ho sem vloží. Minimálně: po tečce je vždy velké písmeno:-!:-!, o dalších hrubkách raději nemluvím. V původní podobě naprosto nesrozumitelné.

Proboha, to je zas dílo:-// Jdi si dělat srandu někam jinam:-!

Tématické fráze:
miloš štěpnička rybí saláty, rybí salát, rybí salát podle štěpničky, rybí salát recept, miloš štěpnička rybí salát, jak nalozit ryby na salat, rybí recepty, jak naložit rybu na sálát, naložení ryb na kyselo, cejn na kyselo, salat z bolena, rybí salát z bolena, rybí salát za studena, recepty l, jak naložit rybu, cejni na kyselo, rybi salat štěpnička, rybi salaty, rybí salát z cejnů, nálev na rybí salát

Suroviny:
kyselina citronová, sůl, ocet, voda, cukr, koření nové koření, pepř celý, koření hřebíček, bobkový list, semínka hořčičná, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, olivy, feferonka, olej slunečnicový, majonéza

Přidat fotografie receptu