Hovězí na česneku a na smetaně
Hovězí maso chce trpělivou a důkladnou přípravu. Na talíři bude spolu s výraznou a chutnou česnekovo-smetanovou omáčkou a dobře volenou přílohou výborným pokrmem pro vyhladovělou rodinu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 570 kJ / 1 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,98 g |
Tuky | 36,88 g |
Vláknina | 18,10 g |
Cholesterol | 239 mg |
Sodík | 796 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 75,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno. Hovězí maso nakrájíme na kostky.
Krok 2: V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a necháme na něm zezlátnout cibuli, pak přidáme maso. Zprudka ho opečeme ze všech stran dohněda, dokud se nevydusí veškerá tekutina. Výpek by se neměl příliš přichytávat ke dnu.
Krok 3: Přidáme kečup a prolisovaný česnek, maso stále zprudka opékáme, dokud kečup nezačne houstnout a cukr v něm obsažený nezačne karamelizovat. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořeno.
Krok 4: Tlakový hrnec přikryjeme víkem a pod tlakem vaříme cca 40 minut. Doba vaření se může lišit podle druhu a kvality masa.
Krok 5: Poté necháme pozvolna ujít tlak, dolijeme horkou vodou, vmícháme záklechtku smíchanou z mouky se smetanou, důkladně promícháme a necháme provářet na mírném ohni 15-20 minut.
Krok 6: Výbornou přílohou mohou být těstoviny nebo bramborový knedlík.
Zveřejněno 22. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na česneku a na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0oPv
Moje poznámka
Hovězí na česneku a na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0oPv
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na smetaně,
hovězí nudličky na smetaně,
hovězí na česneku,
hovězí na česneku a smetaně,
hovezi kostky na smetane,
hovezi na česneku se smetanou,
recepty hovězí na česneku,
hovězí na smetaně recept,
hovězí na česneku a na smetaně,
hovězí na cesneku se smetaniu,
hovězí kýta na smetaně,
recept hovězí roštěná na smetaně,
hovězí kostky na česneku,
hovězí plátky na smetaně,
hovězi na česnek,
dušené hovězí na smetaně,
varime hovezi na česneku,
hovězí pupek na smetaně,
hovezi dr smeranou,
hovezi na smetane
Suroviny:
maso hovězí,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cibule,
kečup sladký,
česnek český,
smetana na vaření,
mouka hladká
Komentáře (48)