Játrová paštika
Pokud si játrovou paštiku uděláte sami doma, máte jistotu, že nebudete konzumovat žádná éčka ani zahušťovadla a barviva. A ten pocit za trochu práce navíc přece stojí. Hotová paštika vás svou příjemnou chutí za vaší píli odmění.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 492 kJ / 4 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 378,36 g |
Tuky | 346,88 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 3,98 g |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 3,97 g |
Sacharidy | 60,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Podbradek (lalok) uvaříme v troše vody doměkka a cibuli zpěníme na sádle dozlatova.
Krok 2: Uvařené maso a játra umeleme, přidáme cibuli se sádlem, syrová vejce, sůl a koření a trochu vývaru z podbradku, aby směs měla konzistenci řidší kaše.
Krok 3: Dobře promícháme, dochutíme a pokud paštiku před naléváním do zavařovaček ještě po částech rozmixujeme ponorným mixérem, je při mazání na chleba k nerozeznání od kupované.
Krok 4: Masovou kaši plníme do zavařovaček do 2/3 jejich výšky, dobře zavíčkujeme (víčky s červenou gumičkou) a zaváříme 1 hodinu při 100 °C.
Krok 5: Druhý den sterilaci zopakujeme. (Nebo rovnou zaváříme 2 hodiny, také při 100 °C.)
Zveřejněno 8. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR4l
Moje poznámka
Játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR4l
Nejnovější recepty
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 13 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vejce s žervé
Přidáno před 17 hodinami
Vafle s vůní pravé vanilky
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Přidáno před 19 hodinami
Tvarohová bábovka s pravou vanilkou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na víně s jablky a brusinkami
Komtesina před 8 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
RomanaMonika před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Naekee před 10 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Naekee před 10 hodinami
Květákový mozeček
Radek2112 před 10 hodinami
Pesto z medvědího česneku
MirkaP před 11 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
ne.honzula12 před 11 hodinami
Nepečený citrónový cheesecake
helena.pavlickova.f před 13 hodinami
Sloní žrádlo
Zuzana.tr před 13 hodinami
Tématické fráze:
játrová paštika,
nejlepší játrova domácí paštika,
játrová paštika recept,
nejlepší játrová paštika,
recept na játrovou paštiku,
zavarovani pastiky,
koření do domácí játrové paštiky,
paštika,
recept jatrova pastika,
zavařování domácí paštiky,
zavařování paštiky v troubě,
paštika játrová,
játrová paštika recepty,
koření do paštiky,
domácí játrová paštika,
návod na domácí paštiku,
nejlepší játrová domácí paštika bez vajec,
paštikové koření,
paštika recept,
jak zavarit domaci pastiku
Suroviny:
maso vepřové,
játra,
sádlo,
vejce,
cibule,
sůl,
koření paštikové
Komentáře (45)