Játrová paštika
Pokud si játrovou paštiku uděláte sami doma, máte jistotu, že nebudete konzumovat žádná éčka ani zahušťovadla a barviva. A ten pocit za trochu práce navíc přece stojí. Hotová paštika vás svou příjemnou chutí za vaší píli odmění.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 492 kJ / 4 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 378,36 g |
Tuky | 346,88 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 3,98 g |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 3,97 g |
Sacharidy | 60,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Podbradek (lalok) uvaříme v troše vody doměkka a cibuli zpěníme na sádle dozlatova.
Krok 2: Uvařené maso a játra umeleme, přidáme cibuli se sádlem, syrová vejce, sůl a koření a trochu vývaru z podbradku, aby směs měla konzistenci řidší kaše.
Krok 3: Dobře promícháme, dochutíme a pokud paštiku před naléváním do zavařovaček ještě po částech rozmixujeme ponorným mixérem, je při mazání na chleba k nerozeznání od kupované.
Krok 4: Masovou kaši plníme do zavařovaček do 2/3 jejich výšky, dobře zavíčkujeme (víčky s červenou gumičkou) a zaváříme 1 hodinu při 100 °C.
Krok 5: Druhý den sterilaci zopakujeme. (Nebo rovnou zaváříme 2 hodiny, také při 100 °C.)
Zveřejněno 8. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR4l
Moje poznámka
Játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR4l
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 8 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 13 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 4 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 6 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 8 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 9 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 9 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 9 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 10 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 10 hodinami
Tématické fráze:
játrová paštika,
nejlepší játrova domácí paštika,
játrová paštika recept,
nejlepší játrová paštika,
recept na játrovou paštiku,
zavarovani pastiky,
koření do domácí játrové paštiky,
paštika,
recept jatrova pastika,
zavařování domácí paštiky,
zavařování paštiky v troubě,
paštika játrová,
játrová paštika recepty,
koření do paštiky,
domácí játrová paštika,
návod na domácí paštiku,
nejlepší játrová domácí paštika bez vajec,
paštikové koření,
paštika recept,
jak zavarit domaci pastiku
Suroviny:
maso vepřové,
játra,
sádlo,
vejce,
cibule,
sůl,
koření paštikové
Komentáře (45)