Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 306 kJ / 790 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,93 g |
Tuky | 19,08 g |
Vláknina | 24,05 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 846 mg |
Sůl | 1,99 g |
Sacharidy | 30,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na cibulce zpěníme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Maso osolíme, prošpikujeme slaninou (já ho nešpikovala), opečeme.
Krok 2: Až je maso zatažené. zalijeme vodou,přidáme koření a necháme 30 minut vařit, pak necháme vychladnout a dáme přes noc do lednice odležet.
Krok 3: Na druhý den maso společně ze zeleninou dusíme do měkka, maso pak vyjmeme a zeleninu promixujeme nebo propasírujeme. Pak přidáme záklechtku (mouka v mléku), 1 smetanu, 2 lžičky hořčice.
Zveřejněno 29. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková z jelena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkwE
Moje poznámka
Svíčková z jelena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkwE
Nejnovější recepty
Avokádový čoko krém s kysanou smetanou a pomerančem
Přidáno před 10 hodinami
Hovězí na žampionech a pórku
Přidáno před 11 hodinami
Pečené filé s nivovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Kedlubnový salát s mrkví
Přidáno 7. 2. 2025 17:00
Indické máslové kuře - butter chicken
Přidáno 7. 2. 2025 16:24
Šunkofleky dle mamky
Přidáno 7. 2. 2025 16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Známý zubař Roman Šmucler varuje: Pozor na smoothie, chipsy a čištění zubů hned po jídle, zbytečně si škodíte
Těstovinové „chipsy“ z horkovzdušné fritézy: Křupavé zobání ze zbytků, které nejde přestat jíst
Autor Švejka Jaroslav Hašek měl rád bramborový „kočičí tanec“ a popíjel grog ze tří litrů vína a litru koňaku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mléčné karamely - tvrdé cucavé
Neregistrovaný před 34 minutami
Bavorské vdolečky
Neregistrovaný před 48 minutami
Golubky od Máši
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nudle se zeleninou a vejci
Neregistrovaný před 1 hodinou
Šlehaná pomazánka na jednohubky
zujali před 1 hodinou
Křehký jablkový koláč
Neregistrovaný před 2 hodinami
Chlupaté knedlíky z bramborákového těsta
Neregistrovaný před 2 hodinami
Jednoduché a šťavnaté kuře
Neregistrovaný před 2 hodinami
Závin se zelím a hlívou ústřičnou
Neregistrovaný před 2 hodinami
Kuřecí stehna na divoko s rýží
Neregistrovaný před 3 hodinami
Tématické fráze:
svíčková ze zvěřiny,
recepty z jelena,
jelen recepty,
zvěřinová svíčková,
svíčková na smetaně z jelena,
jelení svíčková na smetaně,
svickova z jeleniho masa,
recept jelen,
recepty jelen,
jelen recept,
recept na jelena,
jelen na smetaně,
svíčková na smetaně ze zvěřiny,
recepty na jelena,
zvěřinová kuchařka,
zvěřinové recepty,
jelen,
svíčková zvěřina,
recept z jelena,
recepty zvěřina jelen
Suroviny:
maso jelení,
cibule,
celer,
mrkev,
petržel,
pepř,
jalovec,
bobkový list,
koření nové koření,
mouka,
mléko,
smetana,
hořčice
Komentáře (18)