Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampiónová polévka

Žampiony mají velmi jemnou houbovou chuť a polévka z nich je naprosto báječná. Tentokrát však nebudeme vařit klasický krém. Připravte si polévku, ve které se snoubí žampiony, brambory a jarní cibulka. Pro zjemnění přidejte kapku smetany.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 765 kJ /
661 kcal
Bílkoviny17,38 g
Tuky42,10 g
Vláknina16,97 g
Cholesterol 131 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy44,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žampióny důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky. Krok 2: Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na menší kostičky. Krok 3: Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Bílou a zelenou část zvlášť. Krok 4: V hrnci rozehřejeme máslo a lehce na něm osmahneme bílou část cibulky. Krok 5: Přidáme připravené žampióny a všechno důkladně orestujeme. Krok 6: Nakonec přisypeme hladkou mouku, kterou opražíme dorůžova. Krok 7: Zalijeme vývarem a přidáme nakrájené brambory s kmínem. Krok 8: Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Polévku dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Krok 9: Nakonec zjemníme smetanou, kterou už v polévce jen prohřejeme.
Polévku podáváme teplou, zdobenou zelenou částí jarních cibulek.

TIP: Jak dlouho tepelně upravovat žampiony

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiónová polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiónová polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Děkuji… Velmi jsme si pochutnali… :yes: <3

Tonja: tím je myšleno polévkové koření :-) pokud víte, které koření se přidává do polévek, tak nebudete mít problém polévku dochutit podle své chuti, ale pokud nevíte, tak by jsem doporučil pročíst si více receptů a časem pochopíte.. ;-) ale klasické polévkové koření zná snad úplně každý člověk, který má rád polévky a rád uvaří kvalitní a chutnou polévku :-D každá polevka má své kouzlo ...

Vynikající polévka! Přidávám k oblíbeným :yes:

Opravdu moc dobrá. :yes:

Dotaz: Co je myšleno tím "polévkovým kořením"?

:-)<3:yes::-K

výborná

Polévka je výborná,rychlá a jednoduchá, moc jsme si pochutnali:-K

dnes jem ji delala je vyborna:-):-):-):-):yes:

Tak právě dovařena:-)):yes:

výýýýborná :yes:

je výborná :yes::-p, vyzkoušeno. Přidávám plus i foto ;-):-K

Vynikající. Přidávám bodík :yes:

:-)Polévka je moc dobrá. Jen místo klasické smetany, jsem si dala na talíř trošku zakysanky:-)+1:yes::yes::yes::yes:

Tak jsme ji "prubli" a olizujeme se až za ušima:-p:yes::yes::yes: Bodík je samozřejmost:-K

Tématické fráze:
žampionová polévka se smetanou, žampionová polévka bez smetany, žampionová polívka, recept na zampionovou polévku, žampionova, žampionová krémová polévka se smetanou, žampionová polévka s bramborem a se smetanou, zapionova polevka, žampinová polévka, zampionovapolevka, zanpionova polevka, žamionová polévka, šampiónová polévka, žampijonova polevka, žampoinová polévka, žampionvá polévka, smetanova polevka se zampiony, zampionava polevka, žmpionova polevka, žamponová polevka

Suroviny:
žampióny, brambory, cibulka jarní, máslo, mouka hladká, vývar zeleninový, smetana na vaření, koření polévkové, kmín celý, pepř bílý, sůl

Přidat fotografie receptu