Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ruské vejce

Ruské vejce nejen skvěle chutná, ale také krásně vypadá na každém stole. Tento tradiční pokrm tvoří vařené vejce obložené salátem s jemnou majonézou, kousky šunky a kyselou okurkou. Perfektní jako elegantní předkrm nebo součást slavnostního pohoštění.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 882 kJ /
3 796 kcal
Bílkoviny54,42 g
Tuky359,39 g
Vláknina15,45 g
Cholesterol 1,57 g
Sodík 4,42 g
Sůl12,26 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme 4 vejce natvrdo.
Brambory uvaříme, oloupeme a ještě vlažné nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy. Krok 2: Zeleninu oloupeme a uvaříme ve vývaru, nejlepší je zeleninová kostka bujonu. Krok 3: Vajíčka uvařená natvrdo oloupeme, tři přepůlíme a zatím odložíme, čtvrté nakrájíme do mísy. Ještě teplou uvařenou zeleninu najemno nakrájíme nožem a přidáme do mísy. Krok 4: Dáme svařit osolenou vodu na hrášek. Hrášek vaříme tři minuty, scedíme, okamžitě propláchneme ledovou vodou a přidáme do mísy. Krok 5: Vše promícháme a přidáme tři lžíce worcesterové omáčky. Promícháme a necháme chviličku odležet, než nakrájíme cibulku. Krok 6: Cibulku přidáme do mísy, vše mírně osolíme, ochutnáme a přidáme 1-2 lžíce láku z okurek a dvě najemno nakrájené nakládané okurky (pokud možno pikantní domácí). Přidáme pepř a promícháme. Dáme zchladit, stačí půl hodinky. Krok 7: Po půl hodině přidáme majonézu, ne všechnu asi 4 lžičky si necháme. Krok 8: Salát rozdělíme na talířky, navrch salátku dáme půl vajíčka a zalejeme majolkovou zálivkou. 4 lžičky majolky a 4 lžičky nálevu z okurek rozmícháme a dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Musí to stékat po vajíčku, ale ne moc, tak aby mu udělalo čepičku a ne loužičku na talířku. Krok 9: Dozdobíme rolkou šunky, kapií v oleji, vějířkem okurky, petrželkou a kaviárem.

TIP: Jak udělat dokonalý bramborový salát - rady a tipy

Zveřejněno 23. 12. 2013

Poznámka autorky Veronika.Hrozna

Worchester se dává na nakrájenou uvařenou zeleninu, protože se hezky vsákne do brambor a zeleniny a dobře je ochutí. Doporučuju zkusit i do obyčejného přílohového bramborového salátu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruské vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5mr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ruské vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5mr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Nevěděla jsem co křepelčími vajíčky, tak jsou na salátku a chutnají báječně. :-D

Veronika.Hrozna:Verunko, pokaždé když dělám k nějakému jídlu salát, následuje druhý den ruské vejce a mám ho rádi.:-p Máš 3.:yes:

zizala: Jaruško, kaviár také není u nás doma běžně:-O, ale máme nakoupeno (manžel;-), takže si přiložíme a ty křupavé rohlíky, no, božínku to bude mńamka :yes:
Veroniko, tak se stavím, když to tak všude voní:yes::-D:-K

Děkuji všem ,tento recpt je "strategicky" používán přes Vánoce.Všichni se potulují kolem sporáku lednice a v okolí . Kdy to bude ,co to vaříš ,dal bych si něco /všude okolo to voní/ tak zavelím dej si vajíčko ,je jich tam dost ! K tomu housku,nebo co je právě v košíku a mám klid k přípravě něčeho co vyžaduje víc práce a soustředění. Prokládají to zákuskem a nebo lineckým , klid a pohoda. Čelisti mají práci ,tak furt neotravují :yes::-D

Podrobný recept :yes: krásné foto :-)na svátky jak dělané :yes: Už se těším až vyzkoušíme :-p

Obložené vejce dělám občas (když zbyde bramborový salát) mému muži k večeři, miluje ho. Kaviár nedávám, ale dávám víc uzeniny :-) S křupavým rohlíkem nemá chybu :-p A ten worcester zkusím ;-)

hezké foto, recept - k tomu nemám co dodat je :yes::-p, moc se líbí :-D

Tématické fráze:
obložené vajíčko, obložená vajíčka, ruské vajíčko, domaci oblozene vejce, domácí ruské vejce, vějířky z okurky, obložené mísy ruské vejce, vejce natvrdo, bložené misy, majonéza na obložené vejce, majonéza na obložené vajičko, obložené mísy z vajec, jak udělat vějířek z okurky, recept na obložené vajíčka, obložené mísy ceny, ruský vajíčko, oblozené vajíčka, recepty-obložené vejce, vějířky z okurek, foto obložené mísy

Suroviny:
brambory, vejce, mrkev, petržel, celer, hrášek mražený, majonéza, omáčka worcesterová, pepř, bujón, cibule, okurky sterilované, majonéza, sůl, cukr, lák okurkový, pepř mletý, šunka, vejce, petrželka, kapie, kaviár, okurky sterilované

Přidat fotografie receptu