Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tykvový prívarok s rajčaty

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 558 kJ /
372 kcal
Bílkoviny13,19 g
Tuky3,35 g
Vláknina23,34 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 68 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy62,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistenú tekvicu nastrúhame na hrubé rezance (skôr hranolčeky), paradajky narežeme na kocky. Krok 2: Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu a paradajky, osolíme, okoreníme a dusíme 10 min. Krok 3: V mlieku rozhabarkujeme múku, vlejeme do zeleniny a ešte 10 min pomaly varíme. Krok 4: Dochutíme cukrom a octom na príjemnú sladkokyslú chuť a sekaným kôprom.
Podávame s akýmikoľvek fašírkami a zemiakmi, príp. len chlebíkom.

Zveřejněno 11. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykvový prívarok s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4wjx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykvový prívarok s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4wjx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Jana Remkova: Janka, maslová sa na to hodí.;-)

tejaja: děkuji, Terezko, nějakou tu dýni koupím. Myslím, že momentálně je nejvíc vidět ta máslová. :-)

Jana Remkova: Je to druh dyne, ale nie oranžová, ale dlhá, svetlobéžová. Pozor, cuketa sa na toto jedlo nehodí, má veľa vody a rýchlo sa rozsype. Janka, prívarok nemá český ekvivalent, zvykne sa u vás vravieť omáčka, lenže omáčka je čosi iné.;-)
Pozri na dyne, tekvice a pod plody tu : https://www.toprecepty.cz/clanky/368-moje-dyne/

Noo, tohle bych mohla taky, Terezko!! Tekvica..je to taky dýně?? :-D Mám ještě z podzimu nějakou, ale jinak jsou i v obchodech. A ještě, Terezko, jak se řekne česky "prívarok" :-D. A to jsem si fakt myslela, že slovensky ovládám! :-D

tejaja:děkuji za odpověď - zkusím z patisonu- mám ještě od léta.;-)

vladi: kľudne môžeš použiť aj patizón. ;-) Tekvicu a patizón možno voľne zamieňať vo všetkých jedlách, ale cuketu nie, tá sa nehodí na všetko, načo tekvica alebo patizón, je príliš vodnatá.
Magduška, ako rada by som sa s tebou podelila :-D aspoň by sa mi uvoľnilo v mrazáku. Tých balíčkov mám ešte veľa ;-) Robím tekvicový prívarok klasický, ale mám dosť zavarených paradajok, tak som to skúsila takto. Príjemná zmena. ;-):-) Ja som k tomu vypražila fašírky z kučeravého kelu ;-)

Zajímavé- mohla bych použít i patizon??? na tento způsob??:-p

Poznám, je to dobrota... :yes: práve včera som objavila v mrazničke posledný zabudnutý balíček tekvice. Mne k tomu stačí chlieb, mužovi prikúpim párok alebo klobásu.:-))

Tématické fráze:
jak se řekne slovensky dýně, jak se řekne slovensky patizón, jak se rekne slovensky lilek, jak se řekne slovensky :ocet, jak se řekne česky paradajky, maslova tekvice recepty, privarok z maslove dyne, privarok s patizonu, láďa hruška mocarela, mocarela hrušky ládi

Suroviny:
tykev, rajče, cibule, olej, mléko, mouka hladká, sůl, pepř, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu