Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 659 kJ / 3 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,94 g |
Tuky | 47,18 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 351 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 707,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku, zalijeme vlažným mlékem a zaprášíme trochou odvážené mouky. Necháme vzejít kvásek, pak k němu přidáme nastrouhané brambory, rozehřáté vlahé máslo, citronovou kůru, vejce a sůl a pomocí zbytku mouky vypracujeme tužší těsto (během kynutí trochu zřídne, proto je potřeba, aby bylo tužší hned od začátku).
Krok 2: Necháme v teple vykynout, lžící ukrajujeme kousky těsta, v rukou zakulatíme na bochánek a pokládáme na plech vyložený papírem na pečení. Nepotíráme, počkáme, až opět vykynou a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do světle červena.
Krok 3: Vlažné potřeme povidly a posypeme tvarohem.
Krok 4: Karamelová jablka: Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou.
Krok 5: Cukr rozpustíme na pánvi a umícháme světlý karamel.
Krok 6: Zalijeme rumem nebo likérem a troškou vody, přidáme jablka a rozdusíme. Do hotových zchladlých vmícháme nasekanou meduňku.
Krok 7: Podáváme s vdolky a kysanou smetanou.
Zveřejněno 16. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeské vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XwO5
Moje poznámka
Staročeské vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XwO5
Nejnovější recepty
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 1 hodinou
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 1 hodinou
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 2 hodinami
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 2 hodinami
Babiččiny bramborové klobásky
Přidáno před 2 hodinami
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 2 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicovo-švestkový koláč
Neregistrovaný před 14 minutami
Karamelizované hrušky nebo jablka na cokoliv
Neregistrovaný před 18 minutami
Sýrovo-bramborové placky s římským kmínem
Neregistrovaný před 26 minutami
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Neregistrovaný před 34 minutami
Kuřecí řízek
Neregistrovaný před 35 minutami
Bramborové krokety jako chuťovky
Neregistrovaný před 42 minutami
Luxusní Novoroční koleno
Neregistrovaný před 44 minutami
Chutné vafle
MichalDub před 44 minutami
Křehký koláč s mákem a hruškami
Neregistrovaný před 47 minutami
Staročeské hovězí na houbách
Neregistrovaný před 48 minutami
Tématické fráze:
vdolky se švestkami,
švestkové vdolky,
kluci v akci vdolky,
vdolky ládi hrušky,
rybizova povidla,
vdolky kluci v akci,
co je lekvár,
vdolky podle ladí hrušky,
vdolky,
povidla na vdolky,
recepty ládi hrušky karamelový likér,
svestkovy vdolek,
vdolky s kysanou smetanou,
hrušková povidla na vdolky,
staročeský vdolek,
vdolky se svestkama,
vdolky s bramborami,
hrusky na vdolky,
co je to lekvar,
staročeské vdolky pečené v troubě
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
brambory,
vejce,
droždí,
mléko,
cukr,
máslo,
sůl,
kůra citronová,
povidla švestková,
tvaroh tvrdý,
jablko,
šťáva citronová,
meduňka,
cukr krupice,
rum,
voda,
smetana zakysaná,
meduňka
Komentáře (27)