Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)

Občas si rádi dopřejeme bohatě obložený hamburger, ale do fastfoodu se nám chodit nechce. V tom případě si ho můžeme připravit sami, z těch nejlepších surovin. Ať už v létě na zahradním grilu nebo doma na grilovací pánvi - pokaždé si pochutnáme.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 272 kJ /
1 260 kcal
Bílkoviny131,12 g
Tuky73,79 g
Vláknina7,44 g
Cholesterol 817 mg
Sodík 1,22 g
Sůl4,11 g
Sacharidy15,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dáme do mísy a rukama promícháme s passatou, worcestrovou omáčkou, vejcem, solí a pepřem. Necháme chvílí stát a poté vmícháme nasekanou petrželku. Krok 2: Ze směsi vytvarujeme 4 burgery (o trochu větší než housky, grilováním se lehce zmenší). Do každého burgeru uděláme dnem skleničky prohlubeň. Díky ní na burgeru budou lépe držet ostatní přísady. Krok 3: Maso dáme grilovat z obou stran, v nepříznivém počasí využijeme grilovací pánev. Krok 4: Burgerové housky nasucho opečeme, na spodní díly rozložíme salát, tatarku a kolečka cibule. Na ně položíme horké burgery a kolečka rajčat. Přiklopíme a podáváme.

Zveřejněno 29. 6. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Milovníci fastfoodů už nemusí chodit na „hambáč do Mekáče”. Proč si doma neudělat mnohem lepší a ještě mít radost, jak se nám povedl? Jednou za čas si ho může dopřát každý.

Místo klasické tatarky jsem použila tu svou ze Šmakouna -> http://mishka-diary.blogspot.cz/2014/06/smakoneza-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/77Vj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/77Vj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Petr Řezka 16. 8. 2017 06:57
Do hovězího nedávejte vejce (bude gumové a suché) a úplně nejlépe ho vůbec nekořenit (maso má úžasnou chuť), uplácejte tenké plátky (3-5mm) o pár cm větší než je průmer housky, maso dejte na rozpálenou mastnou pánev (né do oleje jako řízek!!!) a opečte z jedné strany půl minuty, otočte posolte popepřete kápněte worchester, půl minuty z druhé, pak na maso položte plátek sýru Chedar na pánev chlístněte trošku vody (bokem, né na maso) a zaklopte poklicí na 5-10 vteřin, pára vám krásně rozpustí sýr a s tím pak už rovnou do housky. Housku opékejte pouze na rozkrojené straně a předtím jí namažte máslem, je důležité aby to bylo máslo - né sádlo, ne stolní olej, ne olivový olej - pokud je máslo hodně ztuhlé a housky příliž měkké skrojte pouze plátek, položte na rozkrojenou stranu housky a pak na pánev, na housku opatrně tlačtle celou dlaní a kruťte sem a tam tak aby se rozpouštěné máslo vsáklo rovnoměrně - takovou úpravou housek budete mít pečivo měkké, uvnitř křupavé a nenasákávající šťávy z oblohy - zeleninu podle chuti, ale určitě do hamburgeru nepatří zelí a to ani to čínské, zelenina by měla být pokrájena a pokud možno na tenoučké pátky, cibule na půlkolečka a podobně tak rajče (zabráníte tomu, abyste při špatném kousnutí vytáhli náplň z hambáče ven) maso se sýrem pokládejte na spodní díl housky který !!není!! potřený žádnou omáčkou ani ničím podobným, vše se skládá až nad maso a omáčky až na zeleninu

Petr Řezka:
Souhlasím :yes:
No, tedy až na ty masové placičky tloušťky stébla :-O ale kdybych komentáře palcoval, tak dám 3 palce hore :-)
***
OT
"... řízky také nevaříte ve vodě ;)"
No, znám rcp, kde se v trojobalu usmažené řízky posléze vaří ve vodě... :-D

Zobrazit starší odpověď

JLIAN HORVATH 3. 7. 2014 20:52
MOC MI CHUTNAL,MOC DĚKUJI.:-K

Drobek: To jsem ráda ;-)

MishkaCZ: No a je po problému, teď už je to jasné i šťouralovi jako já:-D:-K

MishkaCZ::-D Hezky upravený název :-D

Drobek: Název jsem tedy ještě doupravila a teď už by to mělo být jasné :D :D Já tu kritiku nevztahuju na sebe, ačkoliv jsem ten recept vyvěsila. Kdyby to byl můj recept, určitě bych ho takto nenazvala, na to bych si netroufla stejně jako Vy.

recepty Dity P. mám ráda. Takže věřím, že je to dobré :-p:-K

Bylo to tam když jsem psal komentář, to jo, ale:
1) z názvu není zrovna patrné jestli to tak nazvala ona nebo ty,
2) kde je psáno že ta kritika názvu patří tobě a ne jí?
Tak si to dámy přeberte mezi sebou.

aadulka: To jsem dopsala uz po sporinek ;-)

MishkaCZ: Podle Dity P. jsi tam dopsala až poté, co byly napsány komentáře od Drobka a sporinka ;-)

Tady jde vidět, jak lidi dávají pozor při čtení. Proč se to asi jmenuje nejlepší hovězí burger podle Dity P.? Protože je to její recept a ona si ho tak nazvala ve své kuchařce :D

Kolik já jen znám hamburgerů,ale prezentovat světu že zrovna ten můj je nejlepší bych si netrouf. :-O

uplně nechápu, co je na tom nejlepšího. uplně obyčejnej recept. ani neni napsáno jaký maso. něco jako: vemte kus něčeho k tomu přidejte támhleto, 3 lžičky kečupu, udělejte do toho důlek a je hotovo.pro vylepšení na to nalejte tatarku. dobrou chuť

Tématické fráze:
burger recept, omáčka na burger, nejlepší maso na burger, hovězí po burgunsku dita p, hamburger podle dity p, omáčka do burgeru, nejlepsi maso na burgery, hovezi burger, hovezi burger recept, omáčky na burger, dita p recepty, dita p, recepty dita p, krůtí burger recept, omacky do burgeru, hamburger podle dity p., nejlepší hamburger recept, recept na hovězí burger, hamburgry podle dity, hamburger dita p

Suroviny:
maso hovězí mleté, passata rajčatová, omáčka worcesterová, vejce, petrželka, sůl, pepř, houska hamburgerová, salát, tatarská omáčka, cibule červená, rajče

Přidat fotografie receptu