Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hráškový krém se smetanou

V tomto jemném krému vyniká nasládlá chuť hrášku. Hrášek uvařený ve vodě rozmixujeme, zahustíme jíškou a zjemníme žloutky rozmíchanými v zakysané smetaně. Krém můžeme podávat s opečeným pečivem nebo slaninou.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 761 kJ /
1 377 kcal
Bílkoviny56,66 g
Tuky75,55 g
Vláknina35,60 g
Cholesterol 516 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy99,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrášek uvaříme ve vodě doměkka. Krok 2: Rozmixujeme na hladký krém a osolíme. V případě, že se rozhodneme pro masox, přidáme ho k hrášku v poslední minutě vaření. Krok 3: Poté zahustíme předem připravenou jíškou. Jíšku připravíme tak, že na rozehřátém oleji osmažíme hladkou mouku. Krok 4: Žloutky dobře rozkvedláme se smetanou a přidáme do horké polévky. Krok 5: Poté už jen prohřejeme, ale nevaříme. Krok 6: Polévku můžeme ozdobit opečenými kousky pečiva a dokřupava osmaženou slaninou.

TIP: Jak uvařit hráškový krém

Zveřejněno 10. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hráškový krém se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpPg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hráškový krém se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpPg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Když dělám hráškový krém, jde udělat i bez mouky, prostě zdravě, rozmixuju tolik hrášku, až je polévka hustá pouze s ním. Zde mi přijde mouka zbytečná.

Skvělý krém :-K dávám bodík :yes:

Já ho zkusila udělat s bazalkou. Myslím, že se povedl :-)

http://www.foodstyle.cz/products/hraskova-polevka-...

Přidávám bod, výborná a jednoduchá polévka..btw-přiznávám se, že já jsem kostku přidala:-8.Používám bio bujony Alnatura, které mají snížený obsah soli.Na zjemnění jsem přidala kousek másla.
Dcerám chutnalo, ač mladší měla speciální verzi bez bujonu a másla a se soj. smetanou.+4

Tak jsem právě zkusila uvařita a chutná dobře, jsem zvědava na reakce rodiny :-);-) a dělala jsem bez bujonu, jen se solí a je dobrá.bujony totiž už nepoužívám:-)) posílám bodík:yes:

Eli, veliká chvála!!! Vy a Vaše recepty nezklamou, jsou ze základních surovin, náhražek ikdyž to bez nich už asi někdy neumíme minimum, nebo žádné, což je skvělé! Prostě klasika, jednoduchost a v té krása jest a v případě hráškového krému i výborná chuť. Děkuju za inspirace a držím palce v dalším konání.

Výborné, před nějakou dobou jsem tuto lahůdku dělala z dvojnásobné dávky na oslavě a všichni se olizovali až za ušima :-K

výborná :yes:, chutnala nám :-p

Jé... to patřilo pod ten guláš :-!
Jsem to ale zmatkář...:-)

Jani, Ty ještě držíš tu dietu? Ptám se proto, že stejnou drží manžel (nějak jsem pochopila, že je to ta čtrnáctidenní "pro kamarádky" nebo "přítelkyně" - snad se nepletu :-), já ji získala už dřív od kolegyně.. ). Včera chodil kolem toho guláše jak mlsnej kocour :-D, ale dostal jen plátek kuřecího a salát s jablečným octem...:-) To ani za fotku nestálo :-):-D...

Taky myslím, je to věc názoru a harmonie chuti je vlastně asi obdoba masoxu. Kluci v kuchyni taky vařili pouze se solí, je to tak většinou v normách a asi jsme všichni zdegenerovaní:-))není to totéž:-))

Janka to je tým, že všade sa používa bujón z kocky, s umelými ochucovadlami, ktoré sú vyrobené práve tak, aby tú chuť vytvorili. Takže mi už nereagujeme na prirodzenú chuť toho-ktorého jedla. Ja používam masoxy veľmi zriedkavo, vývar si mrazím vlastný, aby bol, keď potrebujem. Nemám rada tie rovnaké Maggi chute, každé jedlo mám rada ak chutí tak, ako je to podľa ingrediencií prirodzené. Ostatne bujón je čosi iné, než tie kocky. Ale je to zvyk každého z nás.;-)

Jani, to je otázka volby... Dnes jsem nepoužila ani jíšku ani masox, ale chuť jsem doladila "Harmonií chuti" od Maggi. Takže nakonec na stejné úrovni jako ta kostička...:-)

A já bych se za ten bujón-masox zase přimlouvala. Sůl mi nemůže nic tak dochutit, jako masox a že jsem to teda nejednou zkoušela a byla jsem docela překvapena reakcemi. "Mami, dobré, ale nějak bez chuti":-( dnes už jsou různé bujóny se zeleninou, nemusí to být masox, ale sůl nedochutí nic. Skoro ji nepoužívám, víc toho masoxu

Ty instantní polotovarové pomocníky jsem zmínila víceméně pro nepříliš zkušené - třeba začínající kuchaře...:-)

Velká pravda, bez bujónu a také bez granulované jíšky. Někdy stačí přidat víc hrášku nebo ubrat vody a příprava se obejde bez jíšky úplně. Připravovala jsem ho dnes k obědu, ještě si živě pamatuji tu jemnou chuť. :-p

Spagetko súhlas, bez bujónu :-D

Tenhle krém milujem :-p a vzhledem k jeho jemňoučké chuti se přimlouvám za NEPOUŽITÍ bujonu ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
polévka hráškový krém, hráškový krém polévka, hráškový krém polévka z mraženého hrášku, hráškový krém podle pohlreicha, hrachovy krem ze smetanou, recepty polevka hraskovy krem, hrášková polévka z mraženého hrášku podle polreicha, recept polévka hráškový krém, hrášková polévka podle polreicha, polraich, polreich recepty, hrášková polévka se smetanou, polévka hráškový krém zdravě, hraskovy, hrachový krém, recepty polreich, polévka z mraženého hrášku, hrachový krém pohlreich, kraskovy krem, polévka hráškový krém recept

Suroviny:
hrášek, vývar masový, smetana zakysaná, žloutek, sůl, masox, olej, mouka hladká

Přidat fotografie receptu