Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové halušky s brynzou a kysaným zelím

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kaczik

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 115 kJ /
2 179 kcal
Bílkoviny57,08 g
Tuky89,82 g
Vláknina33,60 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 2,04 g
Sůl5,13 g
Sacharidy271,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory jsem si nastrouhala úplně na jemno, na té vystouplé, pyramidové části struhadla, smíchala jsem je s moukou a do osolené vody jsem malou lžičkou tvořila a pak házela malé halušky (prvně jsem zkoušela po jednom, dokud nebylo dost mouky, aby se nerozvařovaly). Samozřejmě pokud máte takový ten cedník na halušky, doporučuji použít. Krok 2: Po vyplavání jsem je nechala ještě 2minutky povařit a pak jsem je lovila sítkem a házela do připraveného hrnce se studenou vodou. Nakonec jsem je zcedila a nechala okapat. Krok 3: Na pánvi jsem si osmahla slaninu, kterou jsem pak dala bokem. Krok 4: Po slití trochy tuku jsem na pánev dala osmahnout cibulku, dokud nezačala chytat krásně karamelovou barvu. Krok 5: Větší půlku cibule jsem dala bokem ke slanině a ke zbytku jsem přimíchala zelí. Které, když se pořádně prohřálo, jsem též dala bokem. Krok 6: Do té samé pánve jsem dala halušky a trochu jsem je na pánvičce opekla, dokud nebyly horké. Krok 7: Pak jsem vypnula hořák a k haluškám vmíchala brynzu rozmíchanou v tvarohu. Krok 8: Halušky jsem rozdělila na 2 talíře, kolem dokola pokladla zelí a vrch jsem ozdobila cibulkou a slaninou.

Zveřejněno 3. 3. 2015

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové halušky s brynzou a kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2VN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové halušky s brynzou a kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2VN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

ZDENKA JAKLOVÁ 17. 1. 2016 11:47
Dobrý den pracovně jsem byla 3dny na Slovensku ,kde jsem si koupila pravou brynzu dnes k obědu proto vyskoušela tento recept a byl moc vynikající všem chutnal. ZDENKA:

Kaczik: spagetka: Ja som zvyknutá tak ako sa robia na Slovensku, alebo jedno alebo druhé. Ale uznávam, že bryndza chutí so všetkým. :-D:yes::yes:

U nás nám také nejvíc chutnají s bryndzou a zelím dohromady :yes::yes::yes:

tejaja: Mi právě halušky jen s brynzou nebo jen se zelím nechutnají :-D. Proto jsem to zkusila dohromady a zjistila, že tak mi chutnají nejvíc :-). Ale je jasné, že každý už si to nějak upraví podle sebe :-).

Pekný recept pre tých, ktorí to potrebujú. Len ja by som nemiešala všetko dokopy, buď s bryndzou alebo s kyslou kapustou. ;-)

Tématické fráze:
bezlepkové halušky, halušky s bryndzou a zelím, bezlepkové halušky recept, bezlepkovė halušky z brambor, bezlepkové halušky s bryndzou, halušky se zelím a bryndzou, halusky s brinzou a zelím, pohankové halušky, bezlepkove halušky s s bryndzou, bezlepkové recepty, bezlepkove halusky se zelim recept, těstoviny s brynzou, halužky s brynzou, halušky z pohankové mouky, halusky bezlepkove, brynza recepty, pravé bryndzové halušky se kysaným zelím, recepty ze zeli, pravé slovenské halušky s kysaným zelím videorecept, se zelím nebo brynzou

Suroviny:
brambory, mouka pohanková, brynza, tvaroh polotučný, cibule, zelí kysané, slanina anglická

Přidat fotografie receptu