Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové noky s jahodovým rozvarem

Sladké tvarohové noky, obalené ve směsi z perníku a ovesných vloček, podávané s jahodovým rozvarem, jsou velice delikátní záležitostí. Jejich příjemná chuť vám zlepší den a vykouzlí úsměv na tváři.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 443 kJ /
1 062 kcal
Bílkoviny45,89 g
Tuky20,67 g
Vláknina9,31 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 606 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy168,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme těsto na noky. Smícháme tvaroh, vejce, krupici a sůl. Těsto necháme půl hodiny odležet. Krok 2: Na pánvičce nasucho opražíme ovesné lupínky, přidáme moučkový cukr a strouhaný perník. Krok 3: Jahody nakrájíme, dáme na pánev a zasypeme krystalovým cukrem. Přidáme vodu a necháme přijít do varu. Krok 4: Poté rozmícháme ve lžíci vody lžičku solamylu a přidáme do vařících se jahod. Omáčka se zahustí. Necháme probublat 2 minuty a nakonec přidáme 1 vymačkanou limetku. Krok 5: Po odležení těsta ve vroucí vodě vaříme noky, které děláme pomocí dvou lžiček. Vaříme zhruba 7 minut. Noky v kastrolku vyplavou na povrch. Krok 6: Nachystáme perníkovo-vločkovou směs a horké uvařené noky v ní obalujeme. Nakonec přidáme jahodový rozvar a můžeme hodovat.

Zveřejněno 5. 6. 2015

Poznámka autorky hanahcotton

Můžeme jíst horké i studené, v těchto letních dnech vám bude asi více chutnat studená varianta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové noky s jahodovým rozvarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GEYQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové noky s jahodovým rozvarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GEYQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

hanahcotton: ;-) Hani, to samozřejmě vím, jen neznám ty ovesné lupínky a myslela jsem, zda konkrétně ty lupínky lze nahradit opraženými vločkami.

Nadja:určitě ano....noky můžeš v podstatě obalit v čímkoli...třeba i ve skořicovém cukru...záleží na fantazii a chuti každého strávníka....určitě budou dobré třeba jen s mákem, nebo opraženou strouhankou :-)

:-p mňamka:-p:yes:

hanahcotton: děkuji - myslíš,že by šly nahradit nasucho opraženými vločkami?

Nadja:Omlouvám se špatně uvedený název - jsou to ovesné lupínky...fotku jsem přidala, v receptu opravila a kupuji ve zdravé výživě, nebo v Hrušce.:-K:-K

Bavlnko, vločkové lupínky neznám - můžeš, prosím, přidat fotku a typ, kde zakoupit?
:-p Tvarohové knedlíčky či nočky mám ráda.

Tématické fráze:
tvarohove noky s jahodami, tvarohove knedliky s jahodovym prelivem, tvarohové knedlíky s jahodovým, tvarohové noky, tvarohové nočky s jahodami, noky s jahodovym prelivem, tvarohove noky s ovocnym prelivem, tvarohové noky top recept, tvarohové nočky s jahodovým přelivem, tvarohové knedlíky s rozvarem, tvarohové noky s jahodami videorecept, tvarohove knedlicky s jahodovym prelivem, tvarohové knedlíčky nocky, noky s přelivem, lívanečky s jahodami a strouhaným tvarohem, noky s jahodami, bramborovo tvarohové noky, bramborové noky s jahodami, nočky s jahodovým přelivem, jogurtové noky

Suroviny:
tvaroh, vejce, krupice dětská, sůl, lupínky ovesné, perník strouhaný, cukr moučkový, jahody, cukr krystal, voda, solamyl, limetka

Přidat fotografie receptu