Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou

Jak snadno upéct osvěžující moučník? Připravte svým blízkým lehký letní dezert s jahodami, pudinkovým krémem a nadýchaným piškotem. Jahodová bomba s čokoládovou polevou nadchne celou rodinu.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení

150 min (120 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 571 kJ /
7 068 kcal
Bílkoviny138,30 g
Tuky511,59 g
Vláknina19,02 g
Cholesterol 3,91 g
Sodík 1,31 g
Sůl2,85 g
Sacharidy468,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech s vyššími okraji nebo obdélníkovou dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, troubu včas rozehřejeme na 170 °C. Krok 2: Připravíme piškotové těsto: postupně rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 1 lžíce cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem ušleháme do husté pěny a tu opatrně vmícháme do bílkového sněhu. Krok 3: Potom po lžících přidáváme mouku tak, že ji pokaždé před přidáním další dávky lehce, ale důkladně zapracujeme do bílkovo-žloutkové hmoty. Krok 4: Hotové těsto rozetřeme do připravené formy, uhladíme stěrkou a pečeme cca 30 minut na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladit. Krok 5: Mezitím připravíme krém: z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Po uvaření potřeme povrch trochou másla, aby se neudělal škraloup a dáme vychladit. Po zchladnutí pudink prošleháme a po částech zašleháváme máslo pokojové teploty, až vznikne lehký krém. Krok 6: Vychladlý piškot uvolníme z formy, jednou ho prořízneme, spodní díl vrátíme zpět do formy a naneseme krém. Do vrstvy krému vmáčkneme očištěné jahody, přiklopíme vrchním dílem korpusu, přimáčkneme a dáme do lednice ztuhnout. Krok 7: Na polevu rozšleháme vejce s cukrem a kakaem a za stálého šlehání přiléváme rozpuštěný tuk pokojové teploty. Krok 8: Polevu rozetřeme na moučník a ozdobíme např. čerstvým ovocem a šlehačkou. Hotový moučník necháme ještě v chladu rozležet a poté krájíme teplým nožem na řezy.

TIP: Rady a tipy, jak na dokonalou šlehačku

Zveřejněno 21. 6. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YRrW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YRrW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (32)

Nádherný zákusek, který určitě vyzkouším
<3<3

:-)<3:yes: nádherný dezert, o chuti není pochyb :yes::-K

jen se zakousnout, fakt nádherný:-K:yes:

:yes: to je krása :yes::-K

Elina: to u nás taky..;-( Tak přeji, ať se zadaří!;-):-K

Danca:Děkuju za odpověd,:-)plech mám jen o 5cm větší tak určitě vyzkouším,chutnat určitě bude:-p,doufám že budu mít ještě jahody,u nás prší a prší:-

krásná práce, ukládám :yes:+

Pěkné řezy:-p+:yes:

zuzun: :-D ano, to je pravda! Jahody miluju, a protože naše zahrádka nedokáže vyprodukovat takové množství, které by mě mohlo uspokojit, jezdim ještě na samosběr. Pak se jahodami ( útlocitnějši povahy prominou ) doslova " přežeru" a je mi fajn!!:-D

Krasny! Dalsi bodik, velmi napadite... koukam na hrnicek, nekdo tu ujizdi na jahodach:-K:-)):yes:

Všem moc děkuji za krásné hodnocení...:-8:-K:-K:-K

Elina: já jsem použila formu cca 30x25cm, šlo by to dát i do větší nebo do kulaté, popř. upéct piškotový plát jako na roládu a potom ho přepůlit a jednu polovinu použít na spodní část a druhou na horní...;-). Budu ráda, když pak dáte vědět, jak se povedlo a jak chutnalo..:-):-K

Doladěné i s hrnečkem.:yes:

Nádhera:-p

Krásná jahodová bomba:-p;-):yes:

Tématické fráze:
tncz nova žloutkové řezy, piškotová bomba, jahodová bomba, tncz nova, tn cz, samosběr jahod horní pěná, dortová bomba, bomba řezy, jahodova poleva se slehackou, jahodová m recept, recept na piškotovou bombu, jahodová dortová pěna, slehackova poleva jahodova recepty, piškotová bomba s ovocem, jahodová pěna z bílků na dorty, krémeše z listového těsta s čerstvýma jahodami, bublanina podle indruchové, jahodová bomba se šlehačkou, jahodova bomba rolada, dortová bomba se šlehačkou

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, mouka polohrubá, mouka hrubá, mléko, pudink, cukr, máslo, jahody, vejce, cukr moučkový, kakao, máslo

Přidat fotografie receptu