Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gazpacho s avokádem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie612 kJ /
146 kcal
Bílkoviny4,47 g
Tuky1,07 g
Vláknina8,33 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy26,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka. Krok 2: Podle potřeby naředíme studenou vodou, osolíme a opepříme. Krok 3: Gazpacho podáváme vychlazené, ozdobené drobně nasekanou cibulkou, rajčaty a koriandrem.

Zveřejněno 5. 7. 2015

Poznámka autorky petram

Ve svém receptu jsem nepoužila papriku, protože mi syrová nedělá dobře. Stejně tak je možné vynechat cibuli a česnek. Oproti tradičnímu receptu jsem přidala avokádo, které polévku zahustí a dodá zdravé tuky.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gazpacho s avokádem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WR1E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gazpacho s avokádem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WR1E

Marie

Komentáře (7)

Badak: Kdyz si zadate GAZPACHO AGUACATE TOMATE, najdete neuveritelne kombinace tohoto typu gazpacha. Mate pravdu, dava se namoceny chleb(maly krajicek bez kurky) bud ve vode, nebo vode s octem, ale neni to prvidlem, zalezi na tom, jak ho chcete mit husty. V posledni dobe jsem zjistila, ze vetsinou se dela bez, nazyvaji ho odlehcene Gazpacho. Prave do Gazpacha s avokadem se davat nemusi, avokado funguje jako "zhustovadlo". Kapary a olivy v gazpachu osobne neznam, ale spatne to urcite nebude.

Samozřejmě to nebude špatné. Ale v gazpachu by měl být rozmixován i krajíček bílého chleba nasáklý panenským olivovým olejem. Avokádo bych nedával, i když se tím asi nic nezkazí. Ale cibuli bych nemixoval, je li jemně mixována je nahořklá. Mixované gazpacho se zpravidla mírně okyselí a přidávají se jemně posekané přísady dle chuti, jako třeba právě cibule, kapary, olivy a pod.

vseumel: Olej není třeba, když přidávám avokádo, to obsahuje tuků dost.

Je pravda, že tam ten olej chybí, už jen kvůli vitamínům. Určitě to bude dobré. :yes:

Pěkné:-p+:yes:

Richard: Vychlazená voda se přidává do gazpacha normálně, je li příliš husté ;-)

Gazpacho bez olivového oleje š vodou?!?!?!?! Španělé se budou divit!

Tématické fráze:
gaspazo, avokádo recepty, gaspazo s avokadem, prave gazpacho, gaspazo recept, okurkové gazpacho, pravé gaspazo, recepty s avokádem

Suroviny:
rajče, okurka čerstvá, paprika čerstvá červená, avokádo, cibule červená, česnek, voda, sůl, pepř mletý, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu