Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný koláč s pohankovou náplní (z remosky)

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 912 kJ /
457 kcal
Bílkoviny11,79 g
Tuky12,76 g
Vláknina3,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy71,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Odměříme si pohanku a do hrnce dáme vařit 2x tolik mírně osolené vody. Do vřící vody pohanku vsypeme, vodu znovu přivedeme k varu, pak ji vypneme a pohanku v tomto hrnci zabalíme do ručníku a necháme v teple asi 20 minut dojít. Krok 2: Na pánvi necháme povolit kostičky anglické, na ní lehce osmahneme cibuli, necháme rozvonět rozetřený česnek a vmícháme pohanku a rajčata. Dosolíme podle chuti. Krok 3: Těsto rozválíme, pokapeme olejem, navršíme pohankovou náplň a koláč upečeme. Krok 4: Doba pečení - snad se trefím, když řeknu 25-35 minut - nějakou dobu se remoska rozehřívá, náplň je sice hotová, ale musí se propéct to těsto pod ní - takže spíš těch 35 minut.

Zveřejněno 10. 7. 2015

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz

Pohanky si vařím víc, zbytek ochutím naslano (smažená cibulka) nebo na sladko (cukr, máslo, skořice) - a rychlá večeře je hotová.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný koláč s pohankovou náplní (z remosky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Bp5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný koláč s pohankovou náplní (z remosky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Bp5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Už je v oblíbených :-8, díky za "remoskové" recepty :-K

:-p:yes::yes:

maiva: díky:-Kuž jsou na trhu jen dvě velikosti, tady je myšlena ta menší, Original, s průměrem 24 cm;-)

Pěkné opět z remosky:-p+:yes: jen mám dotaz co je myšleno menší remoska? Jaký asi průměr?

Tématické fráze:
slaný koláč, slaný koláč v remosce, pohanka slaný recept, remoska recepty, slaný závin v remosce, pohankový koláč naslano, slany kolac s tofu naplni, kolac z varene pohanky, kváskový slaný koláč, pečení cm oučníků v remosce, podmaslovy slany kolac se špenátem

Suroviny:
voda, olej, mouka hladká, mouka celozrnna pšeničná, sůl, droždí čerstvé, pohanka, česnek, cibule, slanina anglická, rajče loupané, sůl, olej

Přidat fotografie receptu