Marocký tažín s masovými kuličkami
Marocký tažín s masovými kuličkami je exotické a voňavé jídlo, které vás přenese do srdce severní Afriky. Kombinuje jemně kořeněné masové kuličky s lahodnou omáčkou plnou rajčat, bylinek a aromatického koření.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 325 kJ / 1 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,75 g |
Tuky | 57,24 g |
Vláknina | 34,87 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 576 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 101,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kernoto nebo bulgur uvařte do měkka dle návodu na obalu.
Krok 2: Do misky dejte mleté maso, přidejte kernoto, 1 cibuli a 2 stroužky česneku nasekané najemno a polovinu veškerého mletého koření, sůl a pepř dle chuti, přidejte jemně sekanou mátu. Zpracujte do těsta, ze kterého vlhkýma rukama vypracujte menší kuličky.
Krok 3: Rozpalte větší pánev, nebo těžký hrnec a kuličky v něm na troše oleje opečte, tak aby držely tvar. Opečené kuličky vyjměte z pánve.
Krok 4: Veškerou zeleninu včetně rajčat nakrájejte na větší kousky. Nemusíte si dělat těžkou hlavu s pravidelností. Na výpeku z kuliček opečte nejdříve cibuli, česnek nakrájený na plátky, lilek, cuketu a papriku. Nakonec přidejte sekaná rajčata. Do zeleninové směsi přidejte celou skořici a badyán a nechte dusit do měkka.
Krok 5: Zhruba po 10 minutách přidejte opečené masové kuličky a přimíchejte rybíz. Vše nechte ještě chvíli dusit, eventuálně dosolte dle chuti.
Krok 6: Do hotového tažínu zamíchejte 2/3 nahrubo nasekaného koriandru a udělejte do něj lžící 4 důlky, do kterých vyklepnete celé vejce. Pod pokličkou nechte vejce cca 4 minuty srazit tak, aby žloutek zůstal stále mírně tekutý. Hotové jídlo podávejte s pečivem a sypané čerstvým koriandrem.
Zveřejněno 5. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marocký tažín s masovými kuličkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J06
Moje poznámka
Marocký tažín s masovými kuličkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J06
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 5 hodinami
Roláda Alžírská káva (světlá)
Přidáno před 13 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 48 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 51 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 2 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 15 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 17 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 17 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 18 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 18 hodinami
Tématické fráze:
tážin,
tažín recept,
tažin recepty,
marocký tajin,
recept na tažin,
tadžin,
recept tadžin,
marocky tadžin,
recept tažín,
hovězí tažin,
zeleninový tažin,
recepty na marocký tajine,
recepty tažín,
tajin recept,
recept na tajin,
recept marocký tajin,
kefta tajin,
recepty na tazin,
příprava směsi na tazin,
koření na tadžin
Suroviny:
maso mleté,
máta čerstvá,
cibule,
česnek,
rajče,
lilek,
cuketa,
paprika čerstvá žlutá,
rybíz,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
koriandr sušený,
skořice,
římský kmín mletý,
kůra skořice,
badyán,
olej,
koriandr čerstvý
Komentáře (2)