Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marocký tažín s masovými kuličkami

Marocký tažín s masovými kuličkami je exotické a voňavé jídlo, které vás přenese do srdce severní Afriky. Kombinuje jemně kořeněné masové kuličky s lahodnou omáčkou plnou rajčat, bylinek a aromatického koření.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Simply Food Simply Food

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 325 kJ /
1 273 kcal
Bílkoviny74,75 g
Tuky57,24 g
Vláknina34,87 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 576 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy101,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kernoto nebo bulgur uvařte do měkka dle návodu na obalu. Krok 2: Do misky dejte mleté maso, přidejte kernoto, 1 cibuli a 2 stroužky česneku nasekané najemno a polovinu veškerého mletého koření, sůl a pepř dle chuti, přidejte jemně sekanou mátu. Zpracujte do těsta, ze kterého vlhkýma rukama vypracujte menší kuličky. Krok 3: Rozpalte větší pánev, nebo těžký hrnec a kuličky v něm na troše oleje opečte, tak aby držely tvar. Opečené kuličky vyjměte z pánve. Krok 4: Veškerou zeleninu včetně rajčat nakrájejte na větší kousky. Nemusíte si dělat těžkou hlavu s pravidelností. Na výpeku z kuliček opečte nejdříve cibuli, česnek nakrájený na plátky, lilek, cuketu a papriku. Nakonec přidejte sekaná rajčata. Do zeleninové směsi přidejte celou skořici a badyán a nechte dusit do měkka. Krok 5: Zhruba po 10 minutách přidejte opečené masové kuličky a přimíchejte rybíz. Vše nechte ještě chvíli dusit, eventuálně dosolte dle chuti. Krok 6: Do hotového tažínu zamíchejte 2/3 nahrubo nasekaného koriandru a udělejte do něj lžící 4 důlky, do kterých vyklepnete celé vejce. Pod pokličkou nechte vejce cca 4 minuty srazit tak, aby žloutek zůstal stále mírně tekutý. Hotové jídlo podávejte s pečivem a sypané čerstvým koriandrem.

Zveřejněno 5. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocký tažín s masovými kuličkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4J06

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocký tažín s masovými kuličkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4J06

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tak tento recept vypadá moc dobře, mám ráda tato silně kořeněná jídla, určitě vyzkouším a dávám bodíka :o)

Antonín Zelinka 25. 5. 2016 00:30
sarkap: Proboha, tajin (tažín) je něco úplně jiného - žádný bulgur (to v Maroku neznají), žádné smažení, vše se dusí spolu ve speciální nádobě (zvané tajin), žádná vejce nakonec, jí se většinou s chlebovou plackou (vyloučen není ani kuskus). Existuje mnoho variant podle kombinací surovin, ale vždy se vše dusí (a nemíchá). Je to opravdová lahůdka, doporučuji ochutnat přímo v Maroku.


sarkap:

Tématické fráze:
tážin, tažín recept, tažin recepty, marocký tajin, recept na tažin, tadžin, recept tadžin, marocky tadžin, recept tažín, hovězí tažin, zeleninový tažin, recepty na marocký tajine, recepty tažín, tajin recept, recept na tajin, recept marocký tajin, kefta tajin, recepty na tazin, příprava směsi na tazin, koření na tadžin

Suroviny:
maso mleté, máta čerstvá, cibule, česnek, rajče, lilek, cuketa, paprika čerstvá žlutá, rybíz, vejce, sůl, pepř mletý, koriandr sušený, skořice, římský kmín mletý, kůra skořice, badyán, olej, koriandr čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu