Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míchané tofu s opečeným tempehem a grilovaným chřestem

Tofu i celé tohle jídlo je skvělé v tom, že je hodně variabilní. Nemáte některou z uvedených ingredienci? Nevadí! Prostě ji vynechte nebo nahraďte něčím oblíbenějším. Tento recept je prostě především taková inspirace, která vždy dopadne dobře!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 801 kJ /
1 625 kcal
Bílkoviny149,66 g
Tuky82,13 g
Vláknina50,07 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 119 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy49,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 2: Přibližně po pěti minutách přidejte rozmačkaný česnek, koření a nahrubo nastrouhanou mrkev a nechte asi minutku opéct. Krok 3: Tofu vyndejte z obalů, opláchněte a vymačkejte. Rukama ho rozdrobte na menší kousky a přidejte do pánve. Přibližně 10 minut za občasného míchání opékejte na středním plameni, asi po pěti minutách přidejte nakrájenou jarní cibulku. Krok 4: Když je tofu opečené, vmíchejte lahůdkové droždí, přidejte špenát, podlijte troškou vody, přikryjte pokličkou a nechte špenát zvadnout. Krok 5: Tofu ochuťte citrónovou šťávou, černou solí nebo sójovou omáčkou a čerstvým pepřem. Krok 6: Tempeh nakrájejte na tenké plátky. Krok 7: V pánvi rozehřejte trochu oleje a vyskládejte na něj tempeh. Nechte opékat a občas lehce polévejte sójovou omáčkou (nepřežeňte to s množstvím). Obraťte a proveďte to samé z druhé strany, dokud není tempeh pěkně křupavý. Krok 8: Avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte k němu nasekaný čerstvý koriandr, pepř a sůl a pokud chcete, můžete přidat i malý rozmačkaný stroužek česneku. Krok 9: Chřest omyjte, odkrojte asi 3 cm tvrdších konců a vložte do vařící vody. Krátce (max. 2 minuty) povařte, slijte a chřest propláchněte studenou vodou. Můžete podávat přímo (osolený, s olejem a citrónovou šťávou) nebo chřest ještě promíchat s olejem, solí a sušeným česnekem a opéct ho na grilu či na pánvi. Krok 10: Na talíř dejte porci míchaného tofu, překryjte grilovaným chřestem, přidejte rozmačkané avokádo a opečený tempeh a vše pokryjte plátky čerstvých rajčat. Krok 11: Pro ještě větší porno přelijte trochou olivového oleje a posypte mořskou solí.

Zveřejněno 2. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Tofu používám natural nebo ochucené, např. bazalkové od AlfaBio nebo lahůdkové či s řasou od Sunfood). Koření požívám nejčastěji tymián, oregáno, římský kmín, koriandr či bazalku.

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míchané tofu s opečeným tempehem a grilovaným chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gmA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míchané tofu s opečeným tempehem a grilovaným chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gmA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tohle sníst, tak se týden nevyprázdním.:-O

Tématické fráze:
tofu na pánvi, opečené tofu, marinovane tofu s chrestem, jak ochuťte tofu, jak opéct tofu, recepty z tofu a avokada, opéct tofu, tempeh-recepty, polevka s tempehem a morskou rasou

Suroviny:
tofu, cibule, mrkev, česnek, koření, omáčka sojová, cibulka jarní, špenát baby, citron, olej, sůl černá, droždí lahůdkové, tempeh, olej, omáčka sojová, chřest, olej, sůl, česnek sušený, avokádo, koriandr čerstvý, šťáva limetková, česnek, pepř mletý, sůl, rajče

Přidat fotografie receptu