Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s krémovou omáčkou, rajčátky a lilkem

Tento pokrm nabízí dokonalou rovnováhu mezi lehkostí a sytostí, kdy každé sousto přináší kombinaci svěžích rajčat a jemného lilku, obaleného v hladké omáčce. Tento recept osloví nejen vegetariány, ale i milovníky italské kuchyně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 60 min Bez doby přípravy kešu

100 min (40 min příprava + 60 min tepelná úprava, Bez doby přípravy kešu )

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 742 kJ /
3 284 kcal
Bílkoviny99,36 g
Tuky150,48 g
Vláknina39,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 382 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy372,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všeho nejdříve nejméně 2 hodiny před vařením namočte kešu oříšky do vody. Když jste připravení pustit se do vaření, připravte si lilky. Krok 2: Troubu předehřejte na 220 °C, lilky omyjte a nakrájejte na cca 2-3 mm silná půlkolečka. Krok 3: Dva plechy vyložte pečicím papírem, lehce vymažte olivovým olejem a vyskládejte na ně lilky. Ty opět velmi lehce pokapejte olivovým olejem. Pečte v troubě asi 8 minut, poté vyndejte a všechna půlkolečka otočte. Krok 4: Vraťte do trouby a pečte dalších cca 5 minut, dokud lilky nejsou na některých místech hnědé. Pravidelně kontrolujte, abyste je nespálili. Krok 5: Poté vyndejte a nechte lehce vychladnout, teplotu v troubě snižte na 180 °C. V misce smíchejte asi 1/4 hrnku tamari omáčky a přidejte javorový sirup. Pokud máte k dispozici i uzenou sůl, použijte jen asi poloviční množství tamari, zbytek doplňte vodou a přidejte, mimo javorového sirupu, i lžičku této soli. Krok 6: Každé půlkolečko lilku omočte ve směsi, vraťte na plech a poté nechte ještě 5 minut péct v troubě. Krok 7: Mezi tím omyjte a nakrájejte rajčátka, v míse je promíchejte s trochou olivového oleje a solí. Krok 8: Když vyndáte hotové lilky, teplotu v troubě zvyšte opět na 220 °C a asi 10-15 minut v ní pečte rajčata. Krok 9: V dalším kroku slijte kešu oříšky a spolu s vývarem, droždím, citronovou šťávou, hořčicí, cibulí a česnekem je dohladka rozmixujte v mixéru (může to nějakou tu minutu trvat). Dochuťte pepřem a solí. Krok 10: Těstoviny uvařte dle návodu. Když jsou al-dente, slijte je a ihned vraťte zpět do hrnce, ve kterém se vařily. Přidejte k nim omáčku a asi 3 minuty nechte zahřívat na mírném plameni, aby se omáčka s těstovinami pěkně spojila. Krok 11: Přidejte rajčátka, rukolu, bazalku a lilky. Zamíchejte, opepřete a ihned podávejte. Na talířích dozdobte čerstvými rajčátky, rukolou a bazalkou.

TIP: Italská kuchyně - velký přehled

Zveřejněno 21. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Lahůdkového droždí tebi, seženete ve zdravé výživě. Nejedná se o kvasnice!)

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s krémovou omáčkou, rajčátky a lilkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X2L5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s krémovou omáčkou, rajčátky a lilkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X2L5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Zajímalo by mě, v jaké fázi přípravy se tebi přidává. Ví to někdo? Autorka receptu nereaguje.

zizala:ďakujem za vysvetlenie a hlavne pripomenutie, veď Tebi používam dosť často pri iných receptoch. Ešte raz :-K:-K:-K a pekný večer.

:-?:-?:-?=rozdiel medzi kvasnicami a droždím:-?:-?:-?:-?

Nadhera:-K Odkud cerpate?

Tématické fráze:
těstoviny s lilkem, ltestoviny z lilkem houbama, tamari recepty, těstoviny s kremovou imackou, těstoviny recepty, testoviny s rajcatky, těstoviny s krémovou, testoviny s omackou z rajcat, testoviny z lilkem, testovinovy salt s kurecim masem

Suroviny:
lilek, omáčka sojová, sirup javorový, sůl uzená, rukola, bazalka čerstvá, rajče cherry, těstoviny, oříšky kešu, vývar zeleninový, lahůdkové droždí tebi, šťáva citronová, hořčice dijonská, cibule, česnek, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu