Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta se zakysanou smetanou

Nadýchaná buchta s důlky plnými jemného pudinku je potřená svěží zakysanou smetanou. Pudink, který se peče nerovnoměrně nalitý na těsto dodá moučníku netradiční vzhled. Nemáte-li rádi skořici, můžete navrch nastrouhat čokoládu nebo tyčinku Margot.

Hodnocení receptu je 5,0 (56×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Martina81

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 012 kJ /
5 500 kcal
Bílkoviny113,82 g
Tuky259,99 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 888 mg
Sůl2,70 g
Sacharidy668,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve vymažeme tukem plech a vysypeme ho hrubou moukou. Krok 2: Vejce utřeme s cukrem a přidáme zbylé suroviny. Krok 3: Hotové těsto vylijeme na vymazaný plech. Krok 4: Uvaříme pudink podle návodu a do syrového těsta na plechu ho nalijeme tzv. cik-cak. Krok 5: Dáme do vyhřáté trouby péct na 170 °C asi 30 minut dozlatova. Buchtu necháme vychladnout. Krok 6: Vychladlou buchtu potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem. Krok 7: Moučník dáme do chladu uležet a poté podáváme.

TIP: Rady a tipy na přípravu plechů před pečením

Zveřejněno 20. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48Wn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48Wn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (60)

Ach ty hrnky... Co máte proti gramům? Je to jistější a hlavně přesnější, ne?

Bara.m: Vždyť je to klasické hrnečkové těsto na bábovku, bublaninu atd., které se tu neustále opakuje(oleje půl hrnečku) a chválí. Dokonce někdy jen s jedním vejcem, běžně 2-3.Taky ho používám často a suché není :-O

Bara.m: Mléko jsem dopsala do surovin,. ;-)

Zmateny recept, taky jsem pochopila ze napsane mleko patri do pudinku. Vysledek je buchta sucha jako cesta. Decka ji snad sni ale chtelo by to lepe napsat at se v tom clovek vyzna.

Tak buchta je moc dobrá ☺️ Všem moc chutnala

Nic moc ;-(

Nepovedené video jsem skryla;-)

magdalenka: Ale nejenom tady, je chyba ve videu. Ne vždy to autor odhalí včas. Možná by to chtělo, poslat video nejdřív autorovi receptu na recenzi.

Eluna: video predsa nepridala autorka receptu! V surovinách mlieko je a v postupe hovorí o pridaní všetkých surovín, teda aj mlieka.

To jsem si naběhla! Dělala jsem buchtu podle přiloženého videa, kde chybí mléko:-//. Když jsem to zjistila, seškrábla jsem to tuhé těsto z plechu zpátky do misky a mléko přilila. Teď je to v troubě, tak uvidím. Autorce doporučuji příště více pečlivosti při tvorbě návodu.

Včera jsem upekla na obří plech,schovala před těmi mými jedlíky a dnes po obědě naservírovala a buchta byla během 15minut pryč..... Byla fakt výborná :-*:yes::yes::yes:

Nejlepší je s bananovym pudinkem<3

:yes: určitě bude výborná mám jí v troubě a mám tu dost nedočkavců tak snad ochutnám taky, když je rychle mizící:-D<3

Do receptu jsem si přidala ještě banány a do zakysanky čokoládu.A jedna báááááseň!!!!Děkuju!!!:-K

lucka:ja ho dávam vlažný, nie okamžite po uvarení...uvarený sem tam premiešam, mierne vychladne a potom vlejem na cesto.

Tan pudink má byt vychladlý když se tam dává?

petka: smotanou sa potiera povrch upečenej buchty...
polievkovou lyžicou rozložíš obsah kelímku po povrchu buchty a spodkom lyžice rozotrieš. Nič viac.

Chci se zeptat,jak mam udelat tu smetanu? :D

Jak se dělá ten krém ze zakysanky? :-// :D

petka: nijak prostě tam dáte na upečenou buchtu zakysanou toť vše

:-)buchtu peču často:yes:je výborná,jen dávám zakysanky více a třeba dnes jsem dala do těsta kakao, jelikož jsem měla pouze vanilkový puding, strouhám čokoládu navrh a do zakysanky přidám maličko skořice.dík moc za recept:yes:

Tak jsem pekla a výborný:yes: Nejlepší byl tedy v ten první den.Také jsem těsto posypala ostružinami, které mám zmrzlé ještě z léta a ty kyselé ostružinky byly ve spojení s čokoládovým pudinkem vynikající.:-p Dnes peču zase!

skoušela sem tu buchtu i s ostružinama:yes::-))

Buchta je opravdu skvělá a rychlá. Já měla pouze vanilkový pudink, tak jsem do poloviny těsta přidala kakao a cik cak dala na plech a potom pudink. Vypadala a chutnala skvěle.

už se peče:-p

Buchta je rychle mizící :-p Jen mi jedna zakysanka přijde málo. Dala jsem dvě a i tak by se třetí neztratila. Buchta celkem dost nakynula, možná by stačilo jen 0,5 prášku do pečiva, nebo jsem ji možná dala na menší plech. To mi občas v receptech chybí, právě velikost plechu, na který je buchta určená. Použila jsem karamelový pudink a chuťově to bylo vynikající :yes:

Tak teď je v troube jsem na ni zvědava, ale pudink je malinový :-)jiný jsem doma neměla :-8

Právě jsem jí dala chladit, peču jí podle Vás už popáté a pokaždé u nás hned zmizí. Moc vám děkuji a posílám bodík.:-)):-)):-))

Už je v troubě a moc se těším až ochutnám,jen místo čokoládového pudinku jsem dala banánový ;-)

I když moji chlapi nejlépe buchty, co smrdí po praseti:-p, tak tahle zmizela hodně rychle. Nejlepší byl ten zbytek, co se naležel do druhého dne. Díky za snadnou a dobrou rychlovku.:-K

Už je v troubě :-):-)

Tuto buchtu peču taky velice ráda a všichni se vždy můžou utlouct, ale místo čokolády nebo skořice nahoru nastrouhám čokoládu margot. to je pak mňamka ;-)

Právě jsem ochutnala a je vynikající. :-p:yes:

Tak jsem dneska vyzkoušela, a velice chválím. Rychlé, jednoduché a žravé.. sotva jsem ochutnala, už mám řádek v sobě ;-) Dovolila jsem si ji i doporučit dále :-8

Veronika 9. 3. 2012 12:47
Mohu jen doporučit, neměla jsem čokoládový puding, dala jsem vanilkový a výborné. Jako buchta se u nás dlouho neohřála :-)) Určitě ji zařadím mezi buchty, co se u nás často pečou!

Výborná :yes:. Obměňuji pudinky-moc dobrá je s kokosovým nebo karamelovým :-)

nemá se ta zakysaná smetana nanést na horkou buchtu???

myšinoha 13. 10. 2011 10:01
dotaz- Ten hrnek mléka uvedený v surovinách je myšlen do těsta nebo do pudingu???

znám ten recept a je moc fajn:-)

Podle ohlasu jiných pro mě žádná sláva :-(( . Jedla jsem lepší

vendulka25 23. 8. 2011 16:50
Tak jsem ji dnes upekla mohli jsme se po ní utlouct, je vynikajícíííí. Místo kypřícího prášku jsem si to trošku spestřila práškem do perníku a je to mnamka. Má to takovou více aromatickou chut. Jinak receptík je rychlovka moc dííííky za inspiraci

Tak podle ohlasů vidím, že je tahle buchta super, už je v troubě, tak doufám, že nebudu litovat :-) jinak děkuji moc za recept, dost se mi hodil ;-)

Výborná a vláčná buchtička.Dala jsem 3 vanilkové pudinky na 1 litr mléka a nahoru 2 zakysanky.Jinak dobře vychlazená je opravdu osvěžující:-p:yes:

Moc bych chtěla poděkovat za tuto buchtu, protože byla skutečně velmi dobrá, jako vždy jsem dělala ze dvou dávek :-8 a tentokráte jsem se "felila", musela jsem to dát na dva plechy :-)), nicméně jsem jednu buchtu odvezla pak mamce a jejímu manželovi, který je velmi, ale velmi vybíravý :-D, nesní jen tak nějakou buchtu, vše musí mít čvachtavé, slaďounké, měkounké, takže tato buchta sklidila úspěch a mamka jen koukala :))))) Takže děkuji a 13 bodík ode mne :) :yes: :-K

pekla jsem minulý týden a měla obrovský úspěch,díky moc za recept:-K:-K:-K:yes::yes::yes:www.toprecepty.cz

už se pěče :) uvidíme :)

Tak jsem přidala foto na variaci s jablečným pudinkem. Asi 800g oloupaných a vyjádřených jablek pokrájíme a povaříme v troše vody na mírném ohni do změknutí, poté přidáme 1 vanilkový pudinkový prášek rozmíchaný ve vodě a provaříme do zhoustnutí. Dál je postup stejný.

:-p:yes:

Jiřička 12. 11. 2009 13:12
Mám velice podobný pod názvem Koláč zlatník. U toho se těsto odleje do vyššího pekáčku, do zbyteku kakao a nalije se na světlé těsto do toho syrového se pol. lžící dělají bobky teplého pudingu jeden vedle druhého. Upeče se a po upečení horké potřít 2 ks zakysané smetany smíchané se 3 pol. lžícemi cukru moučky. Nakonec posypat skoř. cukrem a postrouhat čokoládou. Je to výborné, ale musí se dobře vychladit. J.

Pekla jsem o víkendu, jen jsem to posypala kakaem namísto skořice. Je to opravdu dobrá buchta. + :yes::yes: ;-)

Buchta výborná, jen se po ní zaprášilo. Děkuji za recept a dávám bodík!

Veroniko, čtu to taky pořád dokola a myslím, že ano, že ten pudink naleješ na to syrové těsto a pečeš hned. Pak na to tu sme:-ptanu.

Mám takový amaterský dotaz k pudinku:) Normálně ho uvařím podle návodu a pak ho peču i s buchtou?:-o Vážně?:) Jinak wse na buchtu moc těším:)

Právě jsem dopekla buchtu podle tvého receptu a příjde mi že ta buchta nějak moc vykynula na horu měla jsem představu že to bude spíše takový řez no nic......:-(

buchtu znám a posílám bodík :yes:, pekla jsem jen z polovičního množství, jinak dávám zakysanky dvě. Dovolila jsem si přidat fotky :-)

Diky Gabco!Uz jsem to opravila.:-)

Martino, můžeš to opravit rovnou v receptu ;-)

Jeeee to jsem si nevsimla.Dekuji za upozorneni.Tak na 150 stupnu,to asi bude lepsi.:-8

...pect na 350 :-? Asi překlep, že?;-)

Taky dělám podobnou, je to rychlé a chutné:yes::-) +

Tématické fráze:
buchta s pudinkem, buchta s pudinkem,zakysanou smetanou a skořicí, recepty se zakysanou smetanou, buchta s pudinkem a smetanou, buchta s pudinkem a zakysanou, buchta se smetanou, pudinková buchta, pudinkové řezy se zakysanou smetanou, moučník se zakysanou smetanou, hrnkové buchty s pudinkem a zakysanou smetanou, buchta se zakysané smetany a s pudinkem, rychlá buchta z puding a jablek, rychlé řezy se zakysanou smetanou, moučníky se zakysanou smetanou, řezy se zakysanou smetanou, rychlá buchta s pudinkem, recept se zakysanou smetanou, zakysaná smetana, búchta s pudinkem a zakysankou, broskvová buchta se zakysanou smetanou a pudinkem

Suroviny:
vejce, cukr, prášek do pečiva, mouka polohrubá, mléko, olej, tuk, mouka hrubá, mléko, pudink čokoládový, smetana zakysaná, cukr skořice

Přidat fotografie receptu