Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řepové lívanečky s křenovou pěnou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Porce: 15 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 391 kJ /
1 528 kcal
Bílkoviny90,48 g
Tuky49,96 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 452 mg
Sodík 2,38 g
Sůl5,83 g
Sacharidy175,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařenou, vychladlou a oloupanou řepu nastrouháme najemno. Krok 2: Do misky nalijeme mírně vlažnou kyšku nebo podmáslí, rozdrobíme droždí, rozmícháme a přikryté necháme chvíli na teplém místě. Když se začnou tvořit bublinky, přidáme vejce, nastrouhanou řepu a mouku. Krok 3: Vymícháme hladké lívancové těsto, mírně je osolíme a opět necháme v teple, stačí 10-15 minut. Krok 4: Mezitím připravíme pěnu: balkánský sýr rozdrobíme, přidáme tvaroh a jogurt a rozmixujeme na hladkou hmotu. Vmícháme křen a můžeme ještě elektrickým šlehačem našlehat do pěny. Krok 5: V lívanečníku nebo na pánvi rozehřejeme olej a smažíme lívanečky. Po vyjmutí z nich případně ubrouskem odsajeme přebytečný tuk a servírujeme ozdobené křenovou pěnou.

Zveřejněno 17. 1. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řepové lívanečky s křenovou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/80Qo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řepové lívanečky s křenovou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/80Qo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

To by mi chutnalo :-p

Ukladám, aj ja milujem cviklu a mán jej veľa. ;-):yes:

Řepu v jakékoliv podobě, takže i takhle zkusím:yes:

Tématické fráze:
křenová pěna, křenová pěna s tvarohem, křenová studená pěna, recept na křenovou pěnu, pěna z řepy, lívanečky z červené řepy recept, pěna z balkánského sýra, křen s jablky, křen

Suroviny:
řepa červená, kyška, droždí, vejce, mouka hladká, sůl, olej, sýr balkánský, tvaroh polotučný, jogurt bílý, křen

Přidat fotografie receptu