Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Vepřový sulc je pochoutka typická zejména pro naši kuchyni. Kousky kůží nebo i masa povaříme s kořením a zeleninou. Do formy pak nalijeme již rozmixované kůže s kousky zeleniny a necháme vychladnout a ztuhnout.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 669 kJ / 1 594 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 161,48 g |
Tuky | 100,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 700 mg |
Sodík | 651 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kůže nakrájíme na menší kusy a s kořením vložíme do studené a osolené vody tak, aby byly ponořené. Dáme vařit.
Krok 2: Po cca 30 minutách přidáme zeleninu a vše uvaříme doměkka. Poté z vývaru vyjmeme koření a zeleninu, kterou můžeme odložit na později.
Krok 3: Kůže rozmixujeme (část jemně, část hruběji), vrátíme je do vývaru, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ocet podle chuti. Kdo má rád, přidá i nakrájenou zeleninu.
Krok 4: Chvíli společně povaříme, hned nalijeme do formy a necháme vystydnout. Z povrchu odstraníme usazené sádlo. Podávat můžeme s cibulí a octem, k tomu chléb.
Zveřejněno 19. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwVr
Moje poznámka
Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwVr
Nejnovější recepty
Batátová polévka s pečenou cizrnou
Přidáno před 44 minutami
Nepečené rumové perníčky
Přidáno před 15 hodinami
Žampionové jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Steklenky
Přidáno před 21 hodinami
Ryba po mlynářsku s holandským hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Úlky Oreo
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Dokonalý ořechový krém do cukroví: Je nenáročný na přípravu a provoněný rumem, díky kterému déle vydrží
Cukrářka Iveta Fabešová chce mít klidné Vánoce a přiznává: Cukroví doma nepeču, na to už nemám kapacitu
Vosí hnízda jako kuličky: Chutnají stejně jako oblíbené cukroví, ale ukoulíte je během chvilky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý, pikantní zelný salát
daniela1262 před 5 hodinami
Letní polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Vánoční tvarohová štola
martdol@seznam.cz před 15 hodinami
Medové kuličky z perníků
stepicka před 16 hodinami
Cukroví - plněné ořechy
Vitek2015 před 19 hodinami
Ramen podle mého
lipitcho před 19 hodinami
Kakaová kolečka s čokoládovo-koňakovým krémem
Katkasu před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Shara před 20 hodinami
Kapustová polévka s klobásou
mikii před 21 hodinami
Červená čočka s kuřecím masem a mrkví
Zazie před 22 hodinami
Tématické fráze:
vepřové kúže,
jak udělat domácí sulc,
jak uvařit sulc,
vepřové kuže recept,
jak udělat sulc,
domácí sulc z kuzi,
vepřové kůže recepty,
domácí sulc s vepřovým masem,
vepřové koty,
domácí vepřovy sulc,
domácí sulc z kůže,
recept vepřový sulc,
jak udelat huspeninu,
recept na sulc neboli huspenina,
co z vepřových kůží,
co udelat z veprovych kůzi,
sulc,
recept vepřové kůže,
co udělat z vepřových kůže,
recepty sulc huspenina
Suroviny:
kůže vepřová,
voda,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
koření hřebíček,
mrkev,
celer,
pepř mletý,
cibule,
ocet
Komentáře (3)