Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlemýždi (šneci) po burgundsku

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso uvaříme se zeleninou a kořením doměkka (trvá to asi 3 hodiny); maso necháme vychladnout ve vývaru. Krok 2: Máslo vymícháme s česnekem utřeným se solí, přidáme posekanou petrželku a opepříme. Krok 3: Do ulity dáme kousek bylinkového másla, vložíme maso a domeček doplníme máslem. Krok 4: Zapečeme asi 10 minut v troubě rozpálené na 200 °C Krok 5: Podáváme horké s krajíčky bílého pečiva a bílým vínem. Krok 6: Poznámka:
Jde víceméně o sváteční (postní) jídlo. Šneky zapékáme na táccích (keramika, kov) pro tento účel vyrobených, nebo na pánvi ve vrstvě soli. Zakládáme se šnečím příborem. Rozpuštěné máslo z domečku vylijeme na sousto pečiva, z ulity vidličkou vyndáme maso, dáme je na pečivo a jíme. Pokud nemáme šnečí příbor, vystačíme si i s papírovým ubrouskem na uchopení vřelého domečku a maso "vylovíme" párátkem (je to jednodušší a pohodlnější než jíst příborem). Ovšem, chcete-li si u stolu užít trochu legrace, pořiďte si ten příbor – plži ožijí, a jak říká J.R. v Pretty Woman, jsou to "svině klouzavý!"

Zveřejněno 24. 3. 2016

Poznámka autora casino

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlemýždi (šneci) po burgundsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mj00

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlemýždi (šneci) po burgundsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mj00

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Zde již chybí pouze zásilková služba. Super. Hned bych si objednala dovoz až domů

:yes: ano, "svině klouzavý", potvrzuji:-D

Něco pro gurmány :yes:

Teda hned bych si dala:-)ja je papala ve Francii a vzdycky to byla delikatesa, ac se nekdo nad timto jidlem muze uklibat.:-)

Dnes je čtvrtek, zítra pátek...
Dnes byl špenát... :yes:
Zítra jsem chtěl dělat https://www.toprecepty.cz/recept/41879-staroceska-... ale zapomněl jsem zavčas namočit hrách, tak bude totok... :-)

Tématické fráze:
šneci s bylinkovém másle, šneci k jídlu, hlemyzdirecept, šnečí maso, sneci na jidlo, hlemiždi recept, recept na hlemíždě, šneci recepty plži, šneci na másle, šneci po burgunsku, šneky po burgundsku, šneci na víně, hlemíždě po burgunsku, šneci recepty, recept na šneky po burgunsku, recept na hlemýždě na víně, jak jist hlemýžďe, příbory na hlemýždě, šneci na česneku, šneci plži recept

Suroviny:
šnek, zelenina kořenová, cibule, koření divoké, sůl, máslo, petrželka, česnek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu