Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 755 kJ / 1 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,32 g |
Tuky | 34,56 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 489 mg |
Sůl | 1,04 g |
Sacharidy | 245,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit tarhoňu v mírně osolené vodě. Na oleji do skolovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, gothajík a zarestujeme.
Krok 2: Uvařenou tarhoňu na cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Krok 3: Nivu a uzenou cihlu nakrájíme na kostičky, libeček najemno.
Krok 4: Nyní tarhoňu opepříme, promícháme s anglickou, gothajíkem a libečkem. Přidáme Nivu s uzenou cihlou a promícháme.
Krok 5: Touto směsí naplníme sádlem vymazanou a strouhankou vysypanou formu na biskupský chlebíček. Zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, směs mírně utlačíme a dáme do rozehřáté trouby zapéct asi na 3/4 hodiny. Vyklopíme z formy a naporcujeme.
Krok 6: Zelový salát: zelí nakrouháme na kerlubovém(kedlubnovém) struhadle (použil jsem 27 let starý robot), přidáme kopr, zastřikneme olivovým olejem, balzamikovým octem a dochutíme cukrem. Mrkvový salát: mrkev nastrouháme na mrkvovém, jablko na kerlubovém, zakápneme citrónovou šťávou a promícháme.
Zveřejněno 6. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečená tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y82W
Moje poznámka
Zapečená tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y82W
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
tarhoňa,
těstoviny tarhona,
tarhoňa recepty,
tarhona recept,
maďarská tarhoňa,
robo chef,
tarhoňa po maďarsku,
robochef,
tarhoňa těstovinová rýže,
těstoviny tarhoňa recepty,
tarhoně,
tarhoně,
recept na tarhonu,
těstoviny tarhoně,
recepty tarhona,
recepty s tarhonou,
slovenské těstoviny,
tarhoňa koupit,
robochef recepty,
těstovina tarhoňa
Suroviny:
těstoviny tarhoňa,
slanina anglická,
salám gothaj,
cibule,
sýr uzený,
olej slunečnicový,
sýr niva,
vejce,
mléko,
libeček,
sůl,
pepř čtyř barev,
zelí hlávkové,
kopr,
ocet balsamiko,
cukr moučkový,
olej olivový,
mrkev,
jablko,
šťáva citronová
Komentáře (15)