Jarní salát z bulguru
Salát neznamená pouze kus listu a zelenina. Vyzkoušejte tento bulgurový salát plný křupavých elementů od zeleného hrášku a chřestu až po pražené ořechy. Vše spojuje jemná zálivka z citronu, oleje a česneku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 384 kJ / 2 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,59 g |
Tuky | 177,46 g |
Vláknina | 24,23 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 236 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 165,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladit. Mezitím nakrájíme pažitku nadrobno a nasekáme ořechy. Ty opražíme nasucho na pánvi.
Krok 2: V druhé pánvi rozpálíme lžíci oleje a na něm opražíme bulgur, cca 2-3 minuty.
Krok 3: Stroužek česneku utřeme se solí, přidáme šťávu z citronu a olej a vyšleháme zálivku.
Krok 4: Do kastrůlku dáme 2 plátky citronu, lžičku cukru, oříšek másla a trochu soli. Zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu.
Krok 5: Chřest oloupeme v poslední třetině stonku a nakrájíme na kousky dlouhé cca 2 cm.
Krok 6: Jakmile začne voda vařit, dáme do ní hrášek a kousky chřestu a necháme asi 3-4 minuty povařit. Poté přecedíme, částí vývaru zalijeme bulgur na pánvi a necháme jej nabobtnat.
Krok 7: Vychlazená vajíčka oloupeme a nakrájíme na kostičky. V míse smícháme bulgur, zeleninu, vejce, polovinu ořechů a pažitky a asi 2/3 zálivky. Dobře promícháme a dáme vychladit.
Krok 8: Při servírování ozdobíme salát druhou polovinou ořechů a pažitky a pokapeme zbytkem zálivky. Podáváme s rozpečenou pitou.
Zveřejněno 3. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní salát z bulguru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwnA
Moje poznámka
Jarní salát z bulguru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwnA
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s kuřecím mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Bublanina s vínem
Přidáno před 18 hodinami
Lotus cupcakes
Přidáno před 22 hodinami
Gulášová polévka s mletým masem
Přidáno 9. 9. 2025 20:51:36
Cizrna na italský způsob
Přidáno 9. 9. 2025 15:02:02
Křehký koláč s hroznovým vínem
Přidáno 9. 9. 2025 12:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová pizza
Tynaja před 1 minutou
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Mon17 před 6 hodinami
Mirabelkový koláč se sněhem
Aurrorra před 8 hodinami
Játrová pomazánka s vejci
mrazule před 8 hodinami
"Grenadýr" z jednoho pekáčku
poirotka před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Zuzanka2309 před 10 hodinami
Zelňačka podle "starýho" Habany
Apolenka1986 před 10 hodinami
Papriková bramboračka s řapíkatým celerem
KatkaCechova před 11 hodinami
Pečená švestková povidla
Kdyzjehlad před 11 hodinami
Rajčatový salát pochoutkový
Ajka2020 před 12 hodinami
Tématické fráze:
recepty z bulguru,
salát s bulgurem,
recept z bulguru,
bulgur recepty,
salat z burguru,
vaření bulguru,
jak se vaří bulgur,
příprava bulguru,
bulguru,
tabouleh z bulguru,
recept na salat s bulgurem,
sálát z bulgru,
bulgur příprava,
recept z burguru,
burgur salát,
recepty z burguru,
recepty s bulguru,
saláty s bulgurem,
salát z bulgurem,
recepty z bulguru-saláty
Suroviny:
bulgur,
olej,
hrášek,
chřest zelený,
pažitka,
mandle,
vejce,
česnek,
šťáva citronová,
olej olivový,
citron,
cukr,
máslo,
sůl
Komentáře (6)