Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roštěná podle prababičky Anežky

Křehké a voňavé hovězí maso s cibulí, mrkví a pikantním nádechem hořčice je ten pravý nedělní oběd, který hledáte pro svou rodinu. Vyzkoušejte tento recept a jistě se stane součástí rodinného jídelníčku.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie448 kJ /
107 kcal
Bílkoviny2,23 g
Tuky4,27 g
Vláknina6,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 196 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy13,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí plátky omyjeme, osušíme a pokud jsou silnější, na několika místech je nakrojíme. Krok 2: Z obou stran osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Krok 3: Na rozpáleném tuku je zprudka restujeme z obou stran, aby se zatáhly. Krok 4: Maso odložíme stranou a ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Krok 5: Maso vrátíme zpátky, přilijeme vodu, aby bylo ponořené a dusíme do změknutí. V případě potřeby vodu dolijeme. Krok 6: Když je maso měkké, vyndáme ho a do šťávy přidáme na tenká kolečka nebo půlkolečka nakrájenou mrkev. Povaříme do změknutí a následně vše rozmixujeme. Krok 7: Přidáme hořčici, přidáváme ji postupně, podle chuti, nemělo by se to s ní přehnat. Dochutíme solí a pepřem. Krok 8: Pokud je třeba, můžeme omáčku ještě domixovat, aby byla hladká. Pokud se zdá moc hustá, můžeme ji zředit vodou. Krok 9: Maso vrátíme do omáčky a necháme probublat, aby se chutě propojily. Krok 10: Podáváme s rýží, jako příloha se výborně hodí sterilované okurky nebo kysané zelí.

Zveřejněno 20. 5. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roštěná podle prababičky Anežky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wNj1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roštěná podle prababičky Anežky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wNj1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Měli jsme s bramborem, protože bylo potřeba je dojíst. Ale manžel, který knedlík nevyhledává mi oznámil, teda mámo, to se ti povedlo, to je žrádlo… ale takovej houskovej knedlik k tomu 🤷‍♀️ nooo je to opravdu mooooc dobré. Ukládám a budeme dělat častěji.

Také hodnotím kladné, výborný recept , všichni se po něm oblizovali

Vynikající. Mrkvička krásně zahustí a vůbec chuti nevadí. Přidala jsem trošku sojovky. Doporučuji!!!!

Uvařeno .... A vynikající . Ukládam si recept ????

Dnes uvařeno ,výborná :yes:

Dnes jsem vařila podle tohoto receptu a je to s tou mrkvičkou opravdu výborné :yes: Jen jsem to musela nakonec přeci jen trochu zahustit :-8

No, řekl bych, že autorčina prababička používala původně roštěnec a právě proto v postupu zůstala zmínka o nařezávání masa...
Maso na roštěnky naklepávám:yes: leč u roštěnek fintu s mrkví :yes: k zahuštění neznám, ale proč myslíte, že se maso pomoučuje, he?;-)

casino: Ta mrkev tam je hlavně kvůli chuti :-K

Dnes uvařeno, výborný recept, velice doporučuji :yes::yes::yes:www.obrazy-eshop.cz

:yes::yes: dobrý receptík, roštěná je výborná a ty naše babičky uměly vařit :-K

:-K:yes:

Tématické fráze:
vynikající hovězí roštěna, výborna roštěná, roštěnky podle babičky, hovězí roštěná, hovězí roštěná recept, rostenky od babicky, hovězí roštěná plátky recept, jak připravit roštěnou, výborné roštěnky, vynikajíci roštěná, hovězí roštěnky, výborná hovězí roštěná, jak připravit roštěnky, výborné hovězí plátky, hovězí roštěná recepty, roštěnky babičky daši, priprava hovězí roštěná, hovězí roštěna na hořčici, vyborná roštěná recept, recepty hovězí roštěnka

Suroviny:
roštěná hovězí, cibule, tuk, sůl, pepř mletý, mouka hladká, hořčice plnotučná, mrkev

Přidat fotografie receptu