Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek s cuketovým přelivem a šťouchaným bramborem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

LenkaRojtova LenkaRojtova

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 319 kJ /
1 510 kcal
Bílkoviny20,21 g
Tuky120,26 g
Vláknina12,76 g
Cholesterol 186 mg
Sodík 1,73 g
Sůl4,25 g
Sacharidy81,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa nařízneme, aby se nám při pečení nekroutily. Jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou a provensálskými bylinkami. Vložíme do mísy, zakápneme olivovým olejem a přidáme na plátky nakrájený česnek. Jemně rukou promasírujeme, aby se olej dostal mezi plátky masa. Dáme do lednice odležet. Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme na pánvi, přidáme jarní cibulku a ještě chvilku společně restujeme. Vařené brambory scedíme, přidáme slaninu s cibulkou, trochu mléka podle potřeby a vyšťoucháme. Krok 3: Cuketu nahrubo nastrouháme a v hrnci orestujeme na lžíci másla. Přidáme trochu vody nebo mléka a dusíme cca 10 minut. Přidáme smetanu a provaříme. Pokud chceme jemnější omáčku, můžeme jí rozmixovat ponorným mixerem. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Vaříme do zhoustnutí. Krok 4: Maso opečeme na pánvi na trošce olivového oleje, cca 3 minuty z každé strany (pokud máme silnější plátky, tak 4-5 minut) a můžeme podávat.

Zveřejněno 23. 5. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek s cuketovým přelivem a šťouchaným bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YJvM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek s cuketovým přelivem a šťouchaným bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YJvM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
cuketovy preliv, vepřové plátky na houbách s cuketou, recept- bramboráky s cuketou, veprove platky z prelivem, veprová pečeně s cuketa,paprika, recept na bramborak, veprove platky s prelivem, vepřové plátky, vepřové plátky s brambory, veprovy platek, vepřové platky se prelivu, přírodní plátky s cuketou, veprove platky s cuketovym prelivem, přírodní vepřové plátky s cuketou, veprove platky se stouchanym bramborem

Suroviny:
pečeně vepřová, olej olivový, sůl, pepř drcený, česnek, paprika sušená sladká, koření provensálské, cuketa, máslo, smetana 12%, mléko, sůl, pepř drcený, česnek, brambory, slanina vcelku, cibulka jarní, sůl, mléko

Přidat fotografie receptu