Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
Smetanová omáčka plná zeleniny a s vůní česneku? Že to zní lákavě? Vyzkoušejte recept na kedlubny s mrkví a hráškem na česneku. Je to snadné, rychlé a výborné. Jistě se na rodinném jídelníčku začně objevovat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 937 kJ / 702 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,42 g |
Tuky | 23,93 g |
Vláknina | 31,49 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 263 mg |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 80,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zeleninu na kousky.
Krok 2: Máslo rozpustíme na pávni, přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět.
Krok 3: Přidáme zeleninu a osmažíme.
Krok 4: Když pustí zelenina vodu, osolíme a přidáme koření. Lehce podlijeme, jen aby se zelenina dusila.
Krok 5: Když je zelenina poloměkká, přidáme mouku rozmíchanou ve smetaně a hrášek.
Krok 6: Povaříme do měkka. Občas promícháme, aby se omáčka nepřipálila. Hustotu upravíme mlékem.
Krok 7: Dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně česnekem a podáváme s vařenými brambory.
Zveřejněno 28. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nAGl
Moje poznámka
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nAGl
Nejnovější recepty
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 34 minutami
Linecké pro zamilované
Přidáno před 13 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 13 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 14 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 14 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Prdelačka z jelita: Chutná jak opravdová zabijačková polévka, přitom stačí přidat jen vývar a pár ingrediencí
Jana Adamcová poradila, jaká dieta je nejlepší: Jezte cokoliv, ale malé porce, dovolit si můžete i prasárničky, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnečková buchta s ovocem
Theodora před 2 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Obeson před 3 hodinami
Koblihy
taxiotik@seznam.cz před 14 hodinami
Nejlepší pudinkáče
jitulela před 14 hodinami
Švestkové řezy s tvarohem
sally3 před 15 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Salajda před 15 hodinami
Voňavý tvarohový koláč s jablky
káťa před 15 hodinami
Strakonické "štrúdle"
káťa před 15 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
káťa před 15 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
káťa před 15 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kedlubny,
kedlubny recepty,
kedlubna recepty,
hrášek s mrkvi,
recepty z kedluben,
kedlubna s mrkví,
mrkev s hraskem,
mrkev recepty,
kedlubna recept,
recept na kedlubnu s mrkví,
mrkev s hraškem a kedlubnou,
recepty kedlubny,
kedlubnová omáčka s mrkví,
kedlubny s mrkví,
mrkev a kedluben recepty,
recept kedluben s mrkví,
recept hrasek s mrkvi,
kedlubny recept,
dušené kedlubny s mrkví,
recepty hrášekmrkev kedlubna
Suroviny:
kedlubna,
mrkev,
hrášek mražený,
cibule,
česnek,
smetana 12%,
mléko,
máslo,
mouka hladká,
bobkový list,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý,
libeček
Komentáře (7)