Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí jazyk na černo

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miru17

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 616 kJ /
386 kcal
Bílkoviny1,99 g
Tuky0,51 g
Vláknina8,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy43,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve omyjeme a očistíme kořenovou zeleninu. Pokrájíme ji spolu s cibulí na kolečka. Krok 2: Jazyk omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do tlakového hrnce (pokud máte, když ne, stačí normální hrnec, ale doba přípravy se o hodinu prodlouží). Jazyk v hrnci zalijeme vařící voudou a přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, pepř, sůl, ocet, nové koření, celý pepř, tymián a hřebíček. Kuličkové koření vkládám do hrnce v uzavřené nádobce na koření. Vaříme 50-60 minut v tlakovém, v obyčejném hrnci 2 hodiny. Krok 3: Poté jazyk vyjmeme a sloupneme (stáhneme), pokrájíme na plátky. Také vyjmeme nádobku s kořením. Krok 4: Do omáčky vlijeme 3 dl červeného vína, vložíme povidla, strouhaný perník a dohustíme jíškou. Tyčovým mixérem omáčku mixujeme do hladka. Ještě asi 20 minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem a můžeme popřípadě přidat i cukr. Plátky masa přidáme před koncem, aby se prohřály.
Servírujeme s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 6. 1. 2018

Poznámka autorky Miru17

Za mě je to české jídlo, tudíž dobrota. Pochvalu sem měla se slovy - jako od babičky :-). Co víc si přát :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí jazyk na černo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GJz7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí jazyk na černo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GJz7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Na černo znám a dělám ale jazyk jsem ještě nedělala, určitě až ho někde koupím tak ho udělám:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Ivana Ch: :-) Věřte, že to opravdu stojí za to :-). Je to prostě něco jiného a přesto české jídlo.

Já se jen zeptám - jazyk uzený nebo čerstvý? Zní to lákavě, takové recepty my rádi :yes:

Miru17: Děkuji.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
hovězí jazyk, hovězí jazyk recept, hovězí jazyk recepty, recepty hovezi jazyk, recept hovězí jazyk, recept na hovězí jazyk, uzený hovězí jazyk na černo, hovězí na černo, uzený hovězí jazyk recepty, omacka na černo, uzený hovězí jazyk se švestkovou omáčkou, recepty na hovězí jazyk, recept na hovězí jazyk neuzený, recepty-hovĕzí jazyk, co varit z hoveziho jazyka., hověz jazyk, varenyhovezi jazyk, hovezi jazyk s omackou, připrava hovězího jazyka, hovězíjazykrecept

Suroviny:
zelenina kořenová, cibule, ocet, sůl, pepř, koření nové koření, pepř celý, tymián, koření hřebíček, víno červené, povidla švestková, perník na strouhání, mouka hladká

Přidat fotografie receptu