Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarský guláš (v tlakovém hrnci)

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

be.amenity be.amenity

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 620 kJ /
865 kcal
Bílkoviny5,76 g
Tuky76,49 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,00 g
Sacharidy35,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle nebo oleji necháme v širším hrnci (nejlépe s nepřilnavým povrchem) zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli, až lehce zezlátne. Krok 2: Přidáme nadrobno nasekaná rajčata a za občasného míchání dusíme, dokud se neodpaří skoro všechna tekutina, kterou rajčata pustí. Krok 3: Do tohoto základu následně přisypeme 2 lžíce koření Maďarský guláš, 1 lžíci sladké papriky a půl lžíce papriky uzené a za stálého míchání necháme vše chvíli rozvonět. Krok 4: Přidáme nakrájené hovězí maso, nadrobno nasekanou červenou kapii a za stálého míchání restujeme, dokud se maso nezatáhne a nezačne se přichytávat ke dnu hrnce. Krok 5: Osolíme 1 lžičkou soli, přihodíme na proužky nakrájené zelené papriky (kdo rád ostřejší, může přidat pokrájenou feferonku). Promícháme a v této fázi vše z hrnce přendáme do papiňáku (Pokud není papiňák, tak od této doby dusíme na mírném ohni cca 2 hod, průběžně mícháme a dle potřeby podléváme vodou či vývarem.). Krok 6: Podlijeme cca 0,7 l vody, promícháme, zaklopíme tlakovou poklicí a dusíme cca 30 min. od doby varu na mírném ohni. Krok 7: Po zchlazení hrnce, buď odstavením na studenou plochu, či zchlazením hrnce mokrou utěrkou, vyčkáme až spadne bezpečnostní ventil, sundáme poklici a přebytečnou vodu necháme, za stálého míchání, na prudkém ohni odpařit (zredukovat). Dle chuti dosolíme, případně dochutíme třtinovým cukrem a worcesterskou omáčkou.

Zveřejněno 15. 2. 2018

Poznámka autorky be.amenity

Přílohou je nejlepší dobrý chléb s křupavou kůrkou. Kdo rád omáčku, může ke konci zavařit střídku chleba, aby omáčka byla hustější a podávat tak s knedlíkem, haluškami nebo těstovinami.

Vím, že je tu několik maďarských gulášů, ale tento recept je v mnohém jiný :) Inspirovala jsem se na kořeni.cz :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský guláš (v tlakovém hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mmo9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský guláš (v tlakovém hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mmo9

Marie

Komentáře (17)

Každý guláš dělám v tlakáči, je to hned a taky maso přendávám. Lépe se to osmaží a jeden kastrol navíc mi nevadí. Příště vyzkouším s těmi rajčaty a paprikami.

Lenunka: Mám takovou zkušenost, že "maso ze staré krávy" je i při atmosférickém vaření pořád tvrdé a tvrdé, až najednou hop a je akorát. <3

Zobrazit 10 starších odpovědí

Akosi mi uniká zmysel prekladania mäsa. Ak mám tlakový hrniec, tak v ňom robím všetko od začiatku do konca. A ešte jedna vec, z tlakového hrnca je dobré nevypúšťať paru von, odchádzajú s ňou aromatické látky, ale nechať prirodzene hrniec vychladnúť, resp. keď nemáme čas, použiť na ochladenie a skondenzovanie pary studenú vodu (v studenej vode namočenú utierku alebo rovno studenú vodu).;-)

be.amenity: ;-) Ďakujem. Napíšem ti sz, tu nech sú komentáre k receptu. Myslím, že teraz si to napísala lepšie. :yes:;-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
hovězí guláš v tlakovém hrnci, guláš v tlakovém hrnci, hovězí guláš v papinaku, hovězí guláš v v tlakovém hrnci, guláš v papináku, guláš z kližky v papiňáku, maďarský guláš v papiňáku, maďarský guláš z kližky, madarsky gulas v pomalém hrnci, tlakovy hrnec guláš, příprava guláše v tlakovém hrnci, hovězí guláš z papiňáku, papinuv hrnec recepty, připrava guláš, recept gulas v papinaku, gulas z tlakového hrnca, hovězí guláš z tlakového hrnce, gulas v tlakovom hrnci, gulas tlakový hrnec, gulas z tlakový hrnec

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, paprika sušená uzená, paprika čerstvá zelená, kapie červená, sůl, cukr třtinový, omáčka worcesterová

Přidat fotografie receptu