Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kližka rajčatovo-svíčková

Tento recept spojuje šťavnaté kousky hovězího masa s jemností klasické svíčkové omáčky, obohacené o svěží nádech rajčat. Dlouhé pomalé vaření zajistí, že maso bude měkké a plné chuti.

Hodnocení receptu je 4,8 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 055 kJ /
730 kcal
Bílkoviny127,41 g
Tuky8,97 g
Vláknina17,63 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 718 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy27,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso umyjeme, osušíme, odblaníme a rozebereme na "oříšky". Posolíme a opepříme. Ve velkém tlakovém hrnci na oleji s máslem orestujeme ze všech stran maso a pak vyndáme ven. Krok 2: Do výpeku dáme kořenovou zeleninu, papriky, cuketu, pórek a jarní cibulku. Vše nakrájené na menší kusy. Orestujeme, pak zalijeme trochou vody a hrnec zavřeme. Krok 3: Po třiceti minutách zeleninu vyndáme a propasírujeme, přidáme k ní rajčata a maso. Prohřejeme a podle potřeby zredukujeme na požadovanou konzistenci a do změknutí masa. Dochutíme, můžeme zjemnit smetanou.

TIP: Co je hovězí kližka? Poradíme vám co z ní uvařit

Zveřejněno 1. 4. 2018

Poznámka autora clupmi

V tomto pokrmu není žádná mouka, takže vyhovuje pro diabetickou dietu a pro nízkosacharidové stravování.

http://clupmi.blog.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka rajčatovo-svíčková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0k25

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kližka rajčatovo-svíčková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0k25

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Pajaja:
Milá zlatá :-K
Hoďte očko na pár dní staré komentáře a patrně vám neujde, že pochlebovaček je tu hafo a že až na výjimky se jedná o imrvere nic neříkající smajlíkování či palcování :-(
Domnívám se, že se nedopouštím zvěrstev, ale stejně jako v přírodě má "škodná" význam pro ozdravení populace zvěře, tak ani tady není na škodu občas kuchtíkům provětrat faldy, že aby jim nepřerostly hřebínky (čímž ani jen nenaznačuji, že jsou tu slepice, že :-K

clupmi: V bodu 2 stale chybi pridani masa k restovane zelenine . . . .

Pajaja: To jste si špatně vysvětlila, ta matinka nejspíš neplatila Vám. :-D To byla "hláška" z Mamzelle Nitouche. :-D:-D:-D Nepodceňujte casina, s jazykem to opravdu umí. A má pravdu, ten název je skutečně aprílově bláznivý - z kližky svíčkovou neuděláte stejně jako neuděláte z ouška koleno! :-O

clupmi: Váš recept jsem vyzkoušela a musím říct, že jsem si pochutnala. Líbí se mi, že se nezahušťuje moukou.

Dajda: noo, ale ono to bylo myšleno jinak. Že pokud druhý dokáže jen kritizovat, znamená to, že si o sobě myslí, jak je nejlepší. Takže na těchto stránkách zřejmě super šéfkuchař. Jenže tyto stránky jsou pro amatérské kuchařky. :-K

casino: To jako mi ukazujete, jak jste pochválil jeden recept, jo? :-D
Nejsem žádná matinka, není třeba urážet, já to směrem k Vám taky nedělám. Jen jsem si dovolila podotknout, že recepty (kromě květáku) jen kritizujete.

Pajaja:
Máte recht, ale dobré zboží se chválí samo, že :-8
No a že vám paměť vynechává? Zkuste ACUTIL:yes:
Ač mám dlouhodobou paměť jako příslovečný chobotnatec, tak ty pilule mlsám ve jménu "Podporujte svého lékárníka" :-D
Leč maně si vzpomínám na "zžíravý" komentář tady:

Taková jsem já, matinko :-K

clupmi:
Za to pyré se omlouvám...:-K

Pajaja: 1. Casino má dobře naostřené pero, o tom není pochyby! :-D
2. Nikdy jsem si nevšimla, že by své recepty označoval přívlastky báječný, výborný, luxusní a jinými superlativy. :-O

casino:Ať je to u tohoto receptu jakkoliv, já si nepamatuju, že byste kdy jakýkoliv recept pochválil. Zřejmě jsou výtečné jen ty Vaše vlastní. :-D

hmmm, trochu mi to připomíná pejska a kočičku, je to opravdu mix všeho....:-p
btw...v pokrmu není žádná mouka...až na ty těstoviny:-)

casino: Pardon, viz. další fotka u receptu (já to nevyrábím) ---:no:
www.miric.cz

Zobrazit 2 starší odpovědi

"Hovězí kližka rajčatovo-svíčková"
No, nebejt dneska APRÍÍÍLA, tak si myslím, že to autor s názvem myslí vážně... :-D
***
Tlakáč nepoužívám, ale mučit v něm 30 minut zeleninu je asi zbytečně dlouho...
...leda došlo k omylu, neb KLIŽKA se má podle uvedeného postupu pouze restovat :-p
"rajčata lisovaná":-O Patrně nový produkt, že :-8

casino: Pardon, děkuji a opravuji: Rajčatové pyré – propasírovaná dužnina z čerstvého rajčete bez semínek a bez slupek <3

Tématické fráze:
hovězí kližka recepty, hovězí kližka recept, hovězí kližka, klizka na paprice, recept na hovězí kližku, hovězí svíčková recepty, hovězí kližka na zelenině, hovězí recepty, hov. kliška maso recepty, hovězí kližka na rajčatech, hovězí kližka s rajčatovou omačkou, hovězí maso kližka recepty, jídlo z hov.klizky, hov. kližka, hovezi kliska na zelenine, recepty ze svíčkové, recepty z hovezí hovězí kližky, jídlo z z hovězí kližky, hovězí kližka na maso na svíčkovou, hovězí maso-kližka

Suroviny:
kližka hovězí, mrkev, paprika, cuketa, cibule, petržel, celer, pórek, cibulka jarní, pyré rajčatové, sůl, pepř mletý, olej, máslo, smetana

Přidat fotografie receptu