Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákovo-slaninová polévka

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 801 kJ /
1 864 kcal
Bílkoviny31,41 g
Tuky182,39 g
Vláknina11,92 g
Cholesterol 399 mg
Sodík 3,48 g
Sůl8,77 g
Sacharidy18,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky, které osmažíme buď nasucho nebo na lžičce másla (dle tučnosti slaniny). Po osmažení odebereme polovinu slaniny na dozdobení a do hrnce přisypeme hrubou mouku, kterou necháme na výpeku krátce osmažit. Krok 2: Poté přisypeme na kolečka pokrájenou mrkev, pokrájený květák a přilijeme vývar. Dochutíme špetkou muškátového květu, solí a pepřem, přivedeme k varu a vaříme do změknutí květáku. Krok 3: Nakonec do polévky vmícháme rozšlehané vejce, krátce provaříme a můžeme podávat. Krok 4: Podáváme se slaninou, kterou jsme si na začátku odebrali stranou a dozdobit můžeme ještě petrželkou nebo pažitkou dle chuti.

Zveřejněno 20. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákovo-slaninová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AG0l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákovo-slaninová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AG0l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, slanina, mrkev, mouka hrubá, vejce, vývar, sůl, pepř mletý, květ muškátový

Přidat fotografie receptu