Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slovenská kapustnica "babiččina"

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

milunka88

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 131 kJ /
509 kcal
Bílkoviny16,66 g
Tuky29,67 g
Vláknina17,22 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 4,28 g
Sůl10,70 g
Sacharidy36,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do papiňáku vložíme cibuli nakrájenou na kostičky a všechny ingredience, kromě klobásy a smetany, zalijeme vroucí vodou. Dusíme asi 30 minut. Krok 2: Nakonec přidáme klobásy nakrájené na kolečka, postupně přidáváme smetanu a krátce povaříme. Krok 3: Polévka je lepší hustší, můžeme ji zahustit asi dvěma lžícemi polohrubé mouky smíchané s vlažnou vodou. Dosolíme a dopepříme.

Zveřejněno 22. 11. 2018

Poznámka autorky milunka88

Polévka je lepší uleželá, většinou ji vařím den dopředu, ale samozřejmě neodoláme a vezmeme si ji hned po dovaření :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovenská kapustnica "babiččina"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lyyg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovenská kapustnica "babiččina"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lyyg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Za prvé: Babička stále žije a recept mám od ní. Asi si postupem času polévku poupravovala podle sebe.
Za druhé: Právě tím protlakem je jiná než všechny ostatní kapustnice...si protestujte jak chcete, nedávám sem něco co už tu je a nekopíruju...
Za třetí: Očekávala jsem, že se tu bude hodně lidí ozývat kvůli masoxu, ale že z toho budete dělat takovou kovbojku :-(( Podle mě je teda nejjednodušší ho vynechat, ale tady se spíš zabýváte tím, jak někoho do nekonečna urážet, což bych od těchto stránek upřimně nečekala.
.... Jste všechny samozřejmě nejlepší! Zvláštní je, že ať se podívám kamkoli na jakýkoli recept, pokaždé tam komentují ty stejné hvězdy a vždy si najdou něco, co je "špatně" Tak si to tu lustrujte dál, když nemáte v životě nic jiného na práci :-D:-*

Eja57: Tak to máme stejné, já též ;-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

;-(:-((, babička sa obracia v hrobe

Vždyť je tam spousta výborných ingrediencí, které polévce dodají chuť, tak tam vývar vůbec být nemusí!

Prepáč, ale masox do kapustnice, to je hriech. :-(

Eja57: Já také masox nedávám , ale dávám celý pepř a to nejmíň 10-12 kousků , ať to má říz. A podle původních receptů tam žádný protlak není , to protestuji! Totižto, kapustnica se vařila i tehdy, když Columbus jen prchal z Ameriky se semínky rajčat domů! :-D

Zobrazit 11 starších odpovědí

Tématické fráze:
slovenská kapustnica, slovenska kapustnica recept, kapustnica, slovenská kapustnica s klobásou recept, kapustnica se smetanou, recepty slovenská kapustnica, slovenská kapustnica sk, babiččiny recepty vanočni kapustnica, kapustnica recepty, slovenská kapiustnica, vánoční babiččina kapustnica, slovenská kapustnica se smetanou, slovenská kapustnica. sk, babiččina kapustnica, kapustice z uzení, slovenská kapustnica s protlakem, kapustnica v papinaku, recepty silvestrovska kapustnica, kapustnica smetana, slovenská kapustnica se smetanou

Suroviny:
zelí kysané, klobása, houby sušené, protlak rajčatový, cibule, smetana, paprika sušená sladká, kmín celý, bobkový list, koření nové koření, masox, pepř, sůl, voda, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu