Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikánská hovězí pečeně

Hovězí maso řádně prošpikované výbornou slaninou jsou základem tradiční pečeně. O dochucení se v tomto receptu skvěle postarají čerstvé papriky a rajčata. S přílohou v podobě vařené rýže či těstovin získáte chutný oběd.

Hodnocení receptu je 4,6 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

iveta77 iveta77

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 044 kJ /
1 206 kcal
Bílkoviny114,97 g
Tuky73,85 g
Vláknina7,04 g
Cholesterol 249 mg
Sodík 578 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy17,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso prošpikujeme slaninou a z obou stran osolíme a opepříme. Krok 2: Cibuli necháme zpěnit na rozehřátém oleji. Maso vložíme na zpěněnou cibuli, opečeme ze všech stran a po opečení vše zasypeme sladkou paprikou. Promícháme, chvilku restujeme a pak podlijeme vodou. Krok 3: Necháme provařit a poté přimícháme rajčatový protlak. Vzniklou směs s masem přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě do změknutí. Krok 4: Mezitím očistíme a nakrájíme na kousky rajčata a papriky. Maso občas obrátíme a dle potřeby podlijeme vodou. Krok 5: Ke konci pečení přidáme papriky a rajčata. Spolu vše necháme propéct do úplného změknutí. Krok 6: Hotové maso vyjmeme z nádoby a nakrájíme na porce. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.

TIP: Jak na přípravu přílohové rýže

Zveřejněno 26. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánská hovězí pečeně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QEz7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánská hovězí pečeně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QEz7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Výborný recept, jednoduchá příprava. Díky:-)

Není to nějak málo 20g slaniny? To jsou tak max. 2 malé šplalíčky...

Není to nějak málo 20g

:-)<3:yes::yes: Je prima připomenout staré recepty dobrého jídla. Už jsem to nevařila pár let:-K Recept i foto se mi líbí.

Výborná klasika. Skoro jsem na tento pokrm zapomněla. Takže díky za připomenutí.

Hned bych si dala. Pěkná fotka.:yes:

Tématické fráze:
cikánská pečeně, cikánská hovězí pečeně, cikánská hovězí pečeně recept, recepty hovězí maso cikánská pečeně, cikánská pečeně s rýží, cikánská pečeně recept, hovězí pečeně, cigánská pečeně, hovězí cikanska pečeně, cigánská hovězí pečeně, hovězí pečeně s rýží, cikánská hovězí, pečené hovězí, hovězí cikánská pečeně recept, hovězí pečeně recept, hovězí maso recepty, cikánské hovězí pecene, hovezi pecene recepty, recept na cikanskou, recept na cikánskou pečeni

Suroviny:
hovězí zadní, slanina, sůl, pepř mletý, cibule, olej, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, paprika, rajče

Přidat fotografie receptu