Cikánská hovězí pečeně
Hovězí maso řádně prošpikované výbornou slaninou jsou základem tradiční pečeně. O dochucení se v tomto receptu skvěle postarají čerstvé papriky a rajčata. S přílohou v podobě vařené rýže či těstovin získáte chutný oběd.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 044 kJ / 1 206 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,97 g |
Tuky | 73,85 g |
Vláknina | 7,04 g |
Cholesterol | 249 mg |
Sodík | 578 mg |
Sůl | 1,30 g |
Sacharidy | 17,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso prošpikujeme slaninou a z obou stran osolíme a opepříme.
Krok 2: Cibuli necháme zpěnit na rozehřátém oleji. Maso vložíme na zpěněnou cibuli, opečeme ze všech stran a po opečení vše zasypeme sladkou paprikou. Promícháme, chvilku restujeme a pak podlijeme vodou.
Krok 3: Necháme provařit a poté přimícháme rajčatový protlak. Vzniklou směs s masem přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě do změknutí.
Krok 4: Mezitím očistíme a nakrájíme na kousky rajčata a papriky. Maso občas obrátíme a dle potřeby podlijeme vodou.
Krok 5: Ke konci pečení přidáme papriky a rajčata. Spolu vše necháme propéct do úplného změknutí.
Krok 6: Hotové maso vyjmeme z nádoby a nakrájíme na porce. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými těstovinami.
Zveřejněno 26. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cikánská hovězí pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QEz7
Moje poznámka
Cikánská hovězí pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QEz7
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 51 sekundami
Marokánky III - cukroví
Panova před 25 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 34 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 39 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 56 minutami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 56 minutami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
cikánská pečeně,
cikánská hovězí pečeně,
cikánská hovězí pečeně recept,
recepty hovězí maso cikánská pečeně,
cikánská pečeně s rýží,
cikánská pečeně recept,
hovězí pečeně,
cigánská pečeně,
hovězí cikanska pečeně,
cigánská hovězí pečeně,
hovězí pečeně s rýží,
cikánská hovězí,
pečené hovězí,
hovězí cikánská pečeně recept,
hovězí pečeně recept,
hovězí maso recepty,
cikánské hovězí pecene,
hovezi pecene recepty,
recept na cikanskou,
recept na cikánskou pečeni
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
olej,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
paprika,
rajče
Komentáře (6)