Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravá bulharská pomazánka

Pomazánky jsou výbornou volbou ať už jde o svačinu do školy, doma nebo třeba o večeři ze studené kuchyně. Vyzkoušejte tuto pravou bulharskou z vařeného hovězího masa a brambor. Pochutná si opravdu každý.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kamil

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min bez doby vaření a zchlazení surovin

45 min (45 min příprava, bez doby vaření a zchlazení surovin)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 049 kJ /
1 446 kcal
Bílkoviny98,36 g
Tuky85,94 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 318 mg
Sodík 1,57 g
Sůl3,80 g
Sacharidy65,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve je nutno předvařit suroviny. Dáme uvařit doměkka hovězí maso a v druhém hrnci brambory a vše necháme po uvaření řádně vychladnout. Krok 2: Vývar z masa můžeme použít na polévku nebo jinak zužitkovat. Krok 3: Poté připravíme masový mlýnek a semeleme maso, brambory, oloupanou cibuli a okurky, vše řádně promícháme a necháme vychladit. Krok 4: Dále přidáme majonézu, kečup, koření dle chuti a důkladně promícháme. Krok 5: Je nutno dbát na řádné vychlazení z důvodu použití majonézy. Taktéž tím prodloužíme trvanlivost, která se při uchování v chladničce pohybuje okolo 2 až 3 dnů maximálně.

TIP: Pomazánky na topinky

Zveřejněno 23. 7. 2009

Poznámka autora kamil

Tímto postupem získáte cca 1 kg velice chutné pomazánky vhodné na chlebíčky či jednohubky, rovněž výborné na topinkách. Pokud možno, suroviny připravujte v masovém mlýnku, nemixujte, opravdu to lépe chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravá bulharská pomazánka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYxR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravá bulharská pomazánka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYxR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Posílám slíbenou fotku. Bylo to móc dobré.:-K Přidala jsem nad recept, ještě jednu malou cibuli, aby byla cibulovější, ale to je, jak, kdo má rád ! A je toho hrozně moc, takže příště z půl dávky.

Prave se mi chladi v lednici, musi to odlezet, ale potom poslu fotecku. Dam vecer na cesnekovou topinku. Chutnala jsem, bude skvela.

Tonja: K první poznámce, z toho si nic nedělej a podívej se na jiný recept. Taky jsem se potěšila, že mám video, u receptu na lokše a po jeho zhlédnutí, se budím hrůzou. ;-)

:-)
Tonja:
Tady aby si jeden dával bacha na každé slůfko, že;-)
Třeba by vás uspokojily uvozovky v názvu rcp:
"Pravá" bulharská pomazánka :-? ááá nééébo Pravá "bulharská" pomazánka :-?
No a co takhle Pomazánka à la pravá bulharská, he :-?

Nechci kritizovat pomazánku, je dobrá. Mám však 2 připomínky k receptu:

1) Autor receptu píše, že je vhodné suroviny mlít v masovém mlýnku a nemixovat je. Ve videu se ovšem suroviny mixují. Nechápu, proč připojená videa (platí to nejen pro toto) se často od popsaného receptu liší. Někdy i dost podstatně.

2) Autor nazývá tuto pomazánku "pravá bulharská" a předepisuje použít kečup značky Heinz a okurky Znojmia. Silně pochybuji o tom, že by Bulhaři v Bulharsku používali přímo suroviny těchto značek. Dovolím si i zpochybnit, že by Bulhaři používali kečup jako takový; jistě tam použijí rajčata, možná pasírovaná, plus nějaké koření. Proč tedy je v názvu tohoto receptu, že tato je "pravá"?

Jj, já jsem ji dělala na Silvestra a jen se po ní zarášilo!!! :-))) Tento víkend ji udělám zase.:-))

Vyzkousela jsem a musim rici, ze je opravdu vyborna:-p a hezky jsem tak zpracovala maso z hoveziho vyvaru.;-)Jen misto kecupu jsem pouzila pasirovana rajcata. Tri dnu se ale u nas nedockala, snedli jsme ji na posezeni:-O.bodik:yes:

Dobré využití masa z polévky, dávám bodík :yes::-)

Tématické fráze:
bulharska pomazanka, bulharská pomazánka recept, recept na bulharskou pomazánku, jak se dela bulharska pomazanka, bulharská pomazánka z masa, bulharská pomazánka z brambor, recept bulharska pomazanka, bulharská pomazánka z hoveziho masa, domaci bulharska pomazanka, recepty bulharska pomazanka, bulharskapomazanka, domaci bulharka, pomazanka bulharska, bulharka, bulharská pomazánka - recept, pomazánka bulharka, prava bulharka, bulharka recept, mlynek na brambory, bulharská pomazánky

Suroviny:
hovězí zadní, brambory, cibule, majonéza, kečup sladký, okurky sterilované, pepř mletý, paprika sušená sladká, sůl

Přidat fotografie receptu