Jehněčí guláš
Jehněčí maso je neprávem opomíjenou surovinou. Připravit z něj můžete třeba oblíbený guláš. Den předem marinované maso si zachová svoji křehkost, šťavnatost a bude se krásně rozpadat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 576 kJ / 2 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,23 g |
Tuky | 141,67 g |
Vláknina | 19,34 g |
Cholesterol | 599 mg |
Sodík | 625 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 50,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem naložíme maso do nízkého hrnce s pokličkou, nebo jiné uzavíratelné nádoby. Maso nakrájíme na kostky. Stroužky česneku oloupeme a utřeme.
Krok 2: Maso smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a nechat přes noc v chladu marinovat.
Krok 3: Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle. Přidáme rajčatový protlak a zarestujeme. Ztratí se tak kyselost rajčat, ale zůstane krásná barva.
Krok 4: Ke konci přisypeme sušenou papriku, kterou osmažíme jen krátce, aby nezhořkla.
Krok 5: Přidáme maso i s marinádou. Necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přilijeme víno, vývar a necháme zhruba 1,5 hodiny vařit do změknutí masa.
Krok 6: Guláš podáváme buď nezahuštěný, nebo zahuštěný chlebem, případně moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.
Krok 7: Servírovat lze přímo ve skleničkách "weckovkách", které vypadají na stole krásně a můžete použít i pro ohřívání pokrmů v mikrovlnce.
Zveřejněno 25. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0QOG
Moje poznámka
Jehněčí guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0QOG
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kýta recept,
guláš z jehněčího,
recept na jehněčí ragů,
jehněčí hřbet recept,
jehněčí kýta recepty,
guláš ze skopového masa,
recept na jehněčí kýtu,
jehneci plec recept,
jehněčí žebírka recept,
gulas z jehneci kyty,
pečení jehněčí maso pokrm,
gulas z jehněčího masa,
jehněčí gul,
recept jehněčí kýta,
jehněčí plec guláš recepty,
recepty jehněčí kýta,
top recepty jehněčího masa,
jehněčí guláš maso recepty,
recepty jehněčí plece,
recept na jehněčí špízy
Suroviny:
maso jehněčí,
olej slunečnicový,
česnek,
koření,
sádlo vepřové,
cibule,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
víno červené,
vývar masový,
chléb,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)