Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí guláš

Jehněčí maso je neprávem opomíjenou surovinou. Připravit z něj můžete třeba oblíbený guláš. Den předem marinované maso si zachová svoji křehkost, šťavnatost a bude se krásně rozpadat.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aldozlom aldozlom

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 110 min bez doby naložení masa

130 min (20 min příprava + 110 min tepelná úprava, bez doby naložení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 576 kJ /
2 289 kcal
Bílkoviny165,23 g
Tuky141,67 g
Vláknina19,34 g
Cholesterol 599 mg
Sodík 625 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy50,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem naložíme maso do nízkého hrnce s pokličkou, nebo jiné uzavíratelné nádoby. Maso nakrájíme na kostky. Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Krok 2: Maso smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a nechat přes noc v chladu marinovat. Krok 3: Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle. Přidáme rajčatový protlak a zarestujeme. Ztratí se tak kyselost rajčat, ale zůstane krásná barva. Krok 4: Ke konci přisypeme sušenou papriku, kterou osmažíme jen krátce, aby nezhořkla. Krok 5: Přidáme maso i s marinádou. Necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přilijeme víno, vývar a necháme zhruba 1,5 hodiny vařit do změknutí masa. Krok 6: Guláš podáváme buď nezahuštěný, nebo zahuštěný chlebem, případně moukou rozmíchanou v malém množství studené vody. Krok 7: Servírovat lze přímo ve skleničkách "weckovkách", které vypadají na stole krásně a můžete použít i pro ohřívání pokrmů v mikrovlnce.

TIP: Časté chyby při přípravě guláše

Zveřejněno 25. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0QOG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0QOG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Dělám hodně podobně..přidávám foto i body..:-K:-K

Tématické fráze:
jehněčí kýta recept, guláš z jehněčího, recept na jehněčí ragů, jehněčí hřbet recept, jehněčí kýta recepty, guláš ze skopového masa, recept na jehněčí kýtu, jehneci plec recept, jehněčí žebírka recept, gulas z jehneci kyty, pečení jehněčí maso pokrm, gulas z jehněčího masa, jehněčí gul, recept jehněčí kýta, jehněčí plec guláš recepty, recepty jehněčí kýta, top recepty jehněčího masa, jehněčí guláš maso recepty, recepty jehněčí plece, recept na jehněčí špízy

Suroviny:
maso jehněčí, olej slunečnicový, česnek, koření, sádlo vepřové, cibule, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, víno červené, vývar masový, chléb, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu