Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře v páře

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 764 kJ /
422 kcal
Bílkoviny68,20 g
Tuky12,40 g
Vláknina2,60 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 264 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy8,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostičky, pórek na proužky, přidáme bujón, kmín a sůl (kdo není zvyklý moc solit, tak stačí bujón nebo podravka a není třeba přidávat další sůl). Krok 2: Vaříme v parním hrnci 20 minut.

Zveřejněno 12. 12. 2019

Poznámka autorky Kocmax

Servírujeme s rýží. Jedná se o velmi jednoduché a rychlé jídlo, které je šťavnaté, lehké a navíc chutné. Kuře v páře se u nás používá jako „odlehčovací jídlo“ na spravení žaludku. Obvykle když před tím jíme jídla, která jsou příliš těžká, třeba po Vánocích, Velikonocích apod.

https://varimebeztuku.blogspot.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v páře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P4J2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v páře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P4J2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Eja57: Práším, čistím, vysávam , čistím rýžákem koberce na terase od chlupů a teď pejsky nechám třikrát do roka ostříhat u psí kadeřnice. Moc to pomáhá, předtím to byl očistec! Však to znáš! Moc mi to pomohlo, je těch chlupů o moc míň , takže doporučuji !

Veronika.Hrozna: plný filtr sušičky ze zvířecí domácnosti mluví za vše...

Eja57: Mám sušičku už 25 let, ale tak je málo využiju, že zatím jsem za ty roky kupovala jen jednu novou. Prádlo ze zahrady voní, ze sušičky ne!

Kocmax: Tak to určitě, já mám PH nově, dva týdny, a na vývary:yes: ( spolu se sušičkou na prádlo top domácí pomocník:-D)

Eja57: Díky, asi se pokusím vylepšit domácí vývary. Mám nový pomalý hrnec, tak snad to s ním zvládnu líp ;-)

Kocmax: Já zas nejsem tak úplný nepřítel kostiček/gelových dochucovadel....někdy se hodí...mě překvapila ta Marmitta, to složení je fakt docela peklo....za mne Natur Vitana kostičky a Vitana gelové bujony, nebo třeba Alnatura ( i když bio v kostičkách mi přijde trochu ....)

Eja57: Vím, že použití jakéhokoliv bujónu není dobré řešení, ale zatím se mě nepodařilo najít zdravější alternativu. Domácí vývar je určitě lepší, ale nikdy se mě nepodaří udělat tak, aby byl vždycky chuťově stejný. Když ho pak použiji do jídla, chutná to pokaždé jinak. U některých jídel zase nepotřebuji přidávat žádnou tekutinu, která ve vývaru je.
Tak pořád zkouším, jak se tomu bujónu vyhnout, ale zatím neúspěšně. Hodně používám bylinky, ale ty se také nehodí všude a když chci zvýraznit masovou chuť tak nepomohou. Jestli máš nějaký tip, jak tento problém řešit, ráda vyzkouším. :-K

Kocmax: no, ptala sem se z určitého důvodu - všechna Tvoje jídla vypadají zdravě, ale ta Mammita mi tam trochu neseděla...ztužený palmový tuk, přiznaný glutaman a jeden z nejvyšších obsahu soli v bujonech...proti tomu je Natura Vitana dětský čajík...

Eja57: Zdá se mě méně slaný než ostatní bujóny.

Mohu se zeptat, proč zrovna kuřecí bujon Mammita - nejen v tomto receptu...?

Tématické fráze:
kure v pare, kuře na páře, kuře v v páře, kuřecí na zelenině v páře, kuřecí maso na páře, kuřecí maso v páře, kure na v páře, kuře v páře recepty, kuře na na páře

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, bujon kuřecí, pórek, kmín celý

Přidat fotografie receptu