Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marocký salát z červené řepy

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 079 kJ /
258 kcal
Bílkoviny1,50 g
Tuky21,83 g
Vláknina6,79 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jednoduchý marocký salát připravíme z předem uvařené a vychladlé červené řepy (nebo lze koupit). Množství se řídí velikostí řepy. Oloupanou řepu nakrájíme na kostky, dáme do misky a posypeme římským kmínem, podrceným v hmoždíři.. Krok 2: Opláchnutou nať petrželky a lístky koriandru nasekáme a přidáme k řepě. Očištěnou cibuli nasekáme velmi jemně, dáme do misky a vše promícháme spolu se zálivkou, kterou v malé mističce prošleháme vidličkou. Krok 3: Jednotlivé porce můžeme posypat například sezamovými nebo jinými semínky, ale není to nutné. Salát je výborný k masu, sýrům, teplým bezmasým jídlům i samostatný.

TIP: Jak zavařit červenou řepu

Zveřejněno 28. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocký salát z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWq8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocký salát z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wWq8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
salát z červené řepy, recepty z červené řepy, salát z červené řepy recept, řepa koriandr, salát z červené řepy s koriandrem a ořechy

Suroviny:
řepa červená, cibule červená, římský kmín mletý, petrželka, koriandr čerstvý, olej olivový, šťáva limetková, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu