Bezlepkový cuketový perník
Objevte jedinečnou chuť bezlepkového cuketového perníku, který přináší zdravou a lahodnou alternativu tradičního dezertu. Díky cuketě je perník neuvěřitelně vláčný a plný živin.
Suroviny pro 1 kus
1 šálek = 125 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 160 kJ / 2 189 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,41 g |
Tuky | 30,37 g |
Vláknina | 20,65 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 327 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 388,25 g |
Postup přípravy
Mokré suroviny spolu lehce promícháme metlou, aby se spojily. Krok 2: Hranatou formu vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Do mísy se sypkými surovinami vlijeme mokré a promícháme. Strouhanou cuketu (nechte okapat přebytečnou vodu) vmícháme úplně nakonec, než dáme těsto do vyhřáté trouby. Vršek posypeme ořechy a pečeme na cca 170 °C. Zda je perník upečený, vyzkoušíme špejlí. Krok 4: Perník je výborný s jogurtem, politý medem nebo jen pocukrovaný.
Zveřejněno 12. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový cuketový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7PGy
Moje poznámka
Bezlepkový cuketový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7PGy
Nejnovější recepty
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 17 minutami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 1 hodinou
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 2 hodinami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 7 hodinami
Sendvič se slaninou, sýrem a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový grilovaný bok s asijským okurkovým salátem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 19 minutami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova před 23 minutami
Luxusně nadýchaný velikonoční mazanec (Svěceník)
Pettyna před 32 minutami
Velikonoční mazanec
Mili5 před 48 minutami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Eva1mamina před 1 hodinou
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Pajkujka před 1 hodinou
Valašské frgály
Hajcman před 1 hodinou
Jihočeská kulajda
PetraJ7 před 2 hodinami
Slávky dušené na víně
sarki před 2 hodinami
Hovězí na pórku a kokosovém mléku
gabrus před 2 hodinami
Suroviny:
mouka,
mouka,
mouka pohanková,
cukr kokosový,
prášek do pečiva,
koření do perníku,
kakao,
vejce,
olej kokosový,
mléko kefírové,
cuketa,
ořechy
Komentáře (2)