Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 186 kJ / 523 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,73 g |
| Tuky | 0,54 g |
| Vláknina | 6,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 28 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 125,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskyne naozaj musíme ošúpať a pokrájame na veľmi malé kúsky. Ak by vás lákal mixér, zabudnite - nikdy nedosiahnete tú správnu konzistenciu. Na veľmi drobno pokrájame aj cibuľu, hrozienka namočíme a scedíme.
Krok 2: Cibuľu podusíme domäkka. Ak by sme ju dali spolu s broskyňami, ostala by tvrdá a prekážala by v jemnej chuti. Pridáme broskyne, šťavu aj kôru z citrónu, hrozienka a zázvor. Podusíme, rozvaríme. Výsledná hmota musí byť "lepkavá".
Krok 3: Ocot pridáme až neskôr, keď je ovocie už rozvarené a len zredukujeme množstvo tekutiny pomalým varom na primeranú hustotu. Naplníme poháriky, uzavrieme, sterilizujeme v rúre na plechu naplnenom vodou 1 hodinu na 110°C.
Zveřejněno 27. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové čatní k foie gras
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmz3
Moje poznámka
Broskvové čatní k foie gras
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmz3
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 15 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 15 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 34 minutami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 37 minutami
Mila kuličky
Marule před 1 hodinou
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 2 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 3 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 20 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 20 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 22 hodinami
Suroviny:
cukr třtinový,
citron bio,
cibule,
rozinky,
zázvor mletý,
ocet jablečný
Komentáře (1)