Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka po sečuánsku

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 821 kJ /
913 kcal
Bílkoviny81,23 g
Tuky45,76 g
Vláknina8,07 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 1,96 g
Sůl4,63 g
Sacharidy41,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a z nich uděláme cca půl cm nudličky, okořeníme čerstvě mletým sečuánským pepřem. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky, kapii na širší nudličky, cibuli na měsíčky. Česnek, chilli a zázvor nasekáme najemno. Nasucho na pánvičce opražíme oříšky. Krok 2: Do rozpálené wok nebo hluboké pánve dáme olej, necháme rozvonět česnek, chilli a zázvor, přidáme maso a prudce orestujeme. Snížíme teplotu, přidáme mrkev, po chvilce papriku a nakonec pórek a bambusové výhonky. Podlijeme rybí a sójovou omáčkou, přidáme ocet, cukr, promícháme a zalijeme 80-100 ml vody, ve které jsme rozmíchali škrob. Krok 3: Krátce povaříme a podle chuti přidáme některou omáčku, rybí omáčka nahrazuje sůl. Promícháme a můžeme podávat s nudlemi nebo rýží, na talíři posypeme kešu nebo arašídy a lístky koriandru.

Zveřejněno 1. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka po sečuánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyG1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka po sečuánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyG1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, česnek, zázvor, chilli paprika čerstvá, pepř sečuánský, olej slunečnicový, cibule červená, mrkev, kapie červená, pórek, bambusové výhonky, sojová omáčka světlá, omáčka rybí, ocet rýžový, cukr, škrob kukuřičný, oříšky kešu, koriandr

Přidat fotografie receptu