Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marokánky hned k jídlu, křupavé

Křupavé marokánky přinášejí dokonalou kombinaci sladkého kandovaného ovoce, voňavých ořechů a jemně křupavého čokoládového povrchu. Tento rychlý a snadný recept vám umožní připravit oblíbenou pochoutku během chvilky.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 996 kJ /
2 389 kcal
Bílkoviny31,15 g
Tuky211,81 g
Vláknina16,70 g
Cholesterol 327 mg
Sodík 78 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy81,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny v kastrůlku svaříme asi 2 minuty na kaši, do níž po sundání z tepla vmícháme posekané ořechy (nebo mandle) a pokrájené kandované ovoce. Krok 2: Na plech vyložený papírem na pečení klademe malé hromádky směsi. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 160 °C asi 20 minut. Krok 3: Po vychladnutí namažeme spodek rozpuštěnou čokoládou.

TIP: Jak uskladnit marokánky, aby vydržely co nejdéle vláčné a chutné

Zveřejněno 22. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marokánky hned k jídlu, křupavé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1KAG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marokánky hned k jídlu, křupavé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1KAG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
smetana ke šlehání, máslo, mouka hladká, ořechy lískové, cukr krupice, sladidlo, med, ovoce kandované, ořechy

Přidat fotografie receptu