Šťavnatý fofr koláč (buchta) plný jablek
Tento jablečný, na přípravu nenáročný koláč, se také nazývá americký. Právě pro jeho jednoduchost je velmi oblíbený. Těsto můžete ještě dále vylepšovat třeba rozinkami, brusinkami nebo sekanými ořechy. Stačí ale jen pocukrovat.
Suroviny pro 1 plech
Množství na velký hluboký plech.
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 975 kJ / 4 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,66 g |
Tuky | 145,99 g |
Vláknina | 42,14 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 666 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 576,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a pokrájíme na menší kostičky či nudličky, dáme do mísy a zakapeme citronovou šťávou z jednoho citronu.
Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 3: Ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme citronovou, jemně nastrouhanou kůru, skořici, olej, vodu a promícháme.
Krok 4: Přisypeme mouku prosátou s práškem do pečiva, dobře promícháme, přisypeme připravená jablka a ode dna dobře promícháme, aby se kostičky jablek řádně obalily těstem.
Krok 5: Těsto přemístíme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného většího hlubokého plechu. Uhladíme do roviny a vložíme do předehřáté trouby na 170 °C péct dorůžova.
Krok 6: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Krok 7: Po zchladnutí, před podáváním, postačí koláč jen lehce pocukrovat moučkovým cukrem. Kdo chce, může koláč polít čokoládovou polevou, posypat kokosem nebo ořechy.
Zveřejněno 21. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatý fofr koláč (buchta) plný jablek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PB44
Moje poznámka
Šťavnatý fofr koláč (buchta) plný jablek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PB44
Nejnovější recepty
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 27 minutami
Domácí těsto kataifi
Přidáno před 5 hodinami
Sendvič se slaninou, sýrem a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový grilovaný bok s asijským okurkovým salátem
Přidáno před 11 hodinami
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeská kulajda
PetraJ7 před 18 minutami
Slávky dušené na víně
sarki před 37 minutami
Hovězí na pórku a kokosovém mléku
gabrus před 41 minutami
Mechový dort (se špenátem)
zuz.anka před 56 minutami
Vločková kaše s jablíčky
marta117 před 1 hodinou
Hrnkový knedlík s ovocem
Chantalia před 1 hodinou
Dršťková polévka
cejen01 před 1 hodinou
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou
Swarofka před 2 hodinami
Svíčková omáčka:
imzlin@seznam.cz před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
IvanaJa před 3 hodinami
Suroviny:
jablko,
vejce,
citron,
cukr krupice,
skořice,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (15)