Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Asijský pečený vepřový bůček

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mr. Buczech Mr. Buczech

Snadný

Doba přípravy 1440 min Doba přípravy: 1440 min

1440 min (1440 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 197 kJ /
6 261 kcal
Bílkoviny260,23 g
Tuky522,14 g
Vláknina30,44 g
Cholesterol 740 mg
Sodík 21,41 g
Sůl49,24 g
Sacharidy117,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový bůček na kůži nařežeme ostrým nožem, aby vznikla mřížka. Krok 2: Uděláme marinádu. Vepřový bůček zalijeme marinádou a vmasírujeme do masa. Necháme přes noc marinovat. Krok 3: Z marinády vepřový bůček vyjmeme, necháme odkapat marinádu a dáme na pečící plech.
Zbylou marinádu přendáme do rendlíku. Krok 4: Vepřový bůček dáme do předehřáté trouby na 20 minut/200°C , poté teplotu snížíme a pečeme na 170°C do upečení, dle velikosti bůčku, cca 2-3 hodiny.
Po prvních 20 minutách pečení na 200°C podlijeme vodou.
Každých 30 minut bůček potíráme pomocí mašlovačky marinádou.
Bůček musí být neustále podlitý vodou. Krok 5: V osolené vodě uvaříme v hrnci jasmínovou rýži.
Pak choi otrháme na jednotlivé listy a spaříme ve vařící osolené vodě (cca 2 minuty).
Zelené fazolky opečeme na pánvi s troškou oleje (osolíme, opepříme). Krok 6: Zbytek marinády zředíme vodou.
Vzniklý výpek z bůčku přilijeme do zředěné marinády a provaříme.
Smícháme solamyl s vodou, promícháme, abychom odstranili hrudky.
Vlijeme do výpeku, za stálého míchání metlou vznikne zahuštěná omáčka (když bude moc hustá, zředíme vodou, když bude moc řídká přidáme směs vody a solamylu) Krok 7: Upečený vepřový bůček naporcujeme podle nakrájené mřížky na plátky.
- nakrájíme chilli papričky
- limetku nakrájíme na měsíčky
- do hlubokého talíře dáme jako první uvařenou rýži
- přidáme pak choi a zelené fazolky
- přidáme nakrájený bůček a zalijeme omáčkou
- ozdobíme chilli papričkami, měsíčkem limetky (kterou potom vymačkáme na bůček) a natrhaným koriandrem

Zveřejněno 13. 5. 2021

Poznámka autora Mr. Buczech

Kdy je bůček hotový poznáme tak, že když do něj píchneme jehlou nebo vidličkou, tak jdou krásně sundat bez jakéhokoliv násilí.

Dobrou chuť přeje Mr. Buczech.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijský pečený vepřový bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J4q2

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijský pečený vepřový bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J4q2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Nevím odkud máte recept, ale jsou v něm fatální chyby.
Především, salát se nejmenuje Pak choy, ale Bok choy. A netuším co je olamil. Jestli jste ale měla na mysli solamil, bramborový škrob, tak se zase mýlíte. Asijská kuchyně bramborový škrob nepoužívá. Používá výlučně škrob kukuřičný, u nás k dostání pod názvy Zeamil nebo Gustin.
Kukuřičný skrob je jemnější a snáze rozpustný. Stejně tak Asie nepoužívá mletou papriku, ale chilli.

Krásné foto i recept, uložím, vyzkouším a dám vědět ;-):yes:

:yes::yes:<3:-K

yanull: Dobrý den, fotka byla pořízena na mám telefonu dne 4.5. v 13:00 hodin, poté byla přes photoshop upravena (odstranil jsem stůl na fotce a přidal jsem bílé pozadí). Doložit jiné fotky nemůžu, pořídil jsem jenom jednu. Fotka na netu 100% není.

Dovolím se zeptat, zda vložená fotka tohoto jídla je Vaše. Jsou tu tací, kteří vloží fotku z netu a tato je jí velmi podobná. Pokud to můžete doložit, budu ráda a děkuji.

Suroviny:
bůček vepřový, omáčka sojová, olej sezamový, omáčka rybí, semínka sezamová, pasta kari červená, česnek, zázvor, med, limetka, rýže jasmínová, sůl, chilli paprika čerstvá, zelí čínské pak choi, fazolky zelené, olej slunečnicový, koriandr

Přidat fotografie receptu