Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 197 kJ / 6 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 260,23 g |
Tuky | 522,14 g |
Vláknina | 30,44 g |
Cholesterol | 740 mg |
Sodík | 21,41 g |
Sůl | 49,24 g |
Sacharidy | 117,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bůček na kůži nařežeme ostrým nožem, aby vznikla mřížka.
Krok 2: Uděláme marinádu. Vepřový bůček zalijeme marinádou a vmasírujeme do masa. Necháme přes noc marinovat.
Krok 3: Z marinády vepřový bůček vyjmeme, necháme odkapat marinádu a dáme na pečící plech.
Zbylou marinádu přendáme do rendlíku. Krok 4: Vepřový bůček dáme do předehřáté trouby na 20 minut/200°C , poté teplotu snížíme a pečeme na 170°C do upečení, dle velikosti bůčku, cca 2-3 hodiny.
Po prvních 20 minutách pečení na 200°C podlijeme vodou.
Každých 30 minut bůček potíráme pomocí mašlovačky marinádou.
Bůček musí být neustále podlitý vodou. Krok 5: V osolené vodě uvaříme v hrnci jasmínovou rýži.
Pak choi otrháme na jednotlivé listy a spaříme ve vařící osolené vodě (cca 2 minuty).
Zelené fazolky opečeme na pánvi s troškou oleje (osolíme, opepříme). Krok 6: Zbytek marinády zředíme vodou.
Vzniklý výpek z bůčku přilijeme do zředěné marinády a provaříme.
Smícháme solamyl s vodou, promícháme, abychom odstranili hrudky.
Vlijeme do výpeku, za stálého míchání metlou vznikne zahuštěná omáčka (když bude moc hustá, zředíme vodou, když bude moc řídká přidáme směs vody a solamylu) Krok 7: Upečený vepřový bůček naporcujeme podle nakrájené mřížky na plátky.
- nakrájíme chilli papričky
- limetku nakrájíme na měsíčky
- do hlubokého talíře dáme jako první uvařenou rýži
- přidáme pak choi a zelené fazolky
- přidáme nakrájený bůček a zalijeme omáčkou
- ozdobíme chilli papričkami, měsíčkem limetky (kterou potom vymačkáme na bůček) a natrhaným koriandrem
Zbylou marinádu přendáme do rendlíku. Krok 4: Vepřový bůček dáme do předehřáté trouby na 20 minut/200°C , poté teplotu snížíme a pečeme na 170°C do upečení, dle velikosti bůčku, cca 2-3 hodiny.
Po prvních 20 minutách pečení na 200°C podlijeme vodou.
Každých 30 minut bůček potíráme pomocí mašlovačky marinádou.
Bůček musí být neustále podlitý vodou. Krok 5: V osolené vodě uvaříme v hrnci jasmínovou rýži.
Pak choi otrháme na jednotlivé listy a spaříme ve vařící osolené vodě (cca 2 minuty).
Zelené fazolky opečeme na pánvi s troškou oleje (osolíme, opepříme). Krok 6: Zbytek marinády zředíme vodou.
Vzniklý výpek z bůčku přilijeme do zředěné marinády a provaříme.
Smícháme solamyl s vodou, promícháme, abychom odstranili hrudky.
Vlijeme do výpeku, za stálého míchání metlou vznikne zahuštěná omáčka (když bude moc hustá, zředíme vodou, když bude moc řídká přidáme směs vody a solamylu) Krok 7: Upečený vepřový bůček naporcujeme podle nakrájené mřížky na plátky.
- nakrájíme chilli papričky
- limetku nakrájíme na měsíčky
- do hlubokého talíře dáme jako první uvařenou rýži
- přidáme pak choi a zelené fazolky
- přidáme nakrájený bůček a zalijeme omáčkou
- ozdobíme chilli papričkami, měsíčkem limetky (kterou potom vymačkáme na bůček) a natrhaným koriandrem
Zveřejněno 13. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Asijský pečený vepřový bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J4q2
Moje poznámka
Asijský pečený vepřový bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J4q2
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 4 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 5 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Čínské nudle s jidášovým uchem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pohanková kaše
Neregistrovaný před 13 minutami
Pečená kachna v zelí
Neregistrovaný před 17 minutami
Pekanová srdíčka
Neregistrovaný před 25 minutami
Co dům dal
Neregistrovaný před 36 minutami
Salámový oběd na pekáč
Neregistrovaný před 44 minutami
Levandulová zmrzlina s medem
Neregistrovaný před 45 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 1 hodinou
Podzimní jablečník
Neregistrovaný před 1 hodinou
Marcipánové ozdůbky na cukroví
Neregistrovaný před 1 hodinou
Kedlubnový salát - na 4 způsoby
Neregistrovaný před 1 hodinou
Suroviny:
bůček vepřový,
omáčka sojová,
olej sezamový,
omáčka rybí,
semínka sezamová,
pasta kari červená,
česnek,
zázvor,
med,
limetka,
rýže jasmínová,
sůl,
chilli paprika čerstvá,
zelí čínské pak choi,
fazolky zelené,
olej slunečnicový,
koriandr
Komentáře (5)