Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková polévka zapražená

Hodnocení receptu je 4,2 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gregusa Gregusa

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie433 kJ /
103 kcal
Bílkoviny1,43 g
Tuky10,20 g
Vláknina0,05 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 344 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy1,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebraný nadrobno na růžičky dáme vařit do vody, do které jsme přidali masox a sůl. Když je květák skoro měkký, přidáme jíšku, kterou jsme udělali z mouky a másla a necháme asi 8 minut povařit. Na konec dochutíme celerovou natí, maggi a špetkou muškátu. Krok 2: Polévku můžeme podávat i s krutóny z houstičky, osmaženými na másle.

Zveřejněno 14. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková polévka zapražená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PnZw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková polévka zapražená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PnZw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
květák, voda, masox, mouka hladká, máslo, sůl, maggi, květ muškátový, nať celerová

Přidat fotografie receptu