Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 490 kJ / 3 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 175,47 g |
Tuky | 356,50 g |
Vláknina | 3,43 g |
Cholesterol | 552 mg |
Sodík | 9,51 g |
Sůl | 23,20 g |
Sacharidy | 7,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček zbavený kůže a kosti nakrájíme na plátky, které naklepeme.
Dáme do mísy, přidáme sůl, česnek a koření. Vše důkladně promísíme, ideálně 15 minut a déle, aby byla jistota, že se přísady zapracovaly do masa. Krok 2: Vše dáme do nádoby šunkovaru, řádně pěchujeme, a pokud zbude prostor, přiložíme ještě kousek masa. Nádobu uzavřeme a dáme do lednice vychladit na 24 hodin. Krok 3: Po této době otevřeme šunkovar a pokud zjistíme, že tam vzniklo místo, vyplníme jej zavařovacím víčkem tak, aby pružina mohla lépe dotlačit maso.
Nádobu s masem dáme do hrnce s vodou předehřátou na 85-90 °C a při této teplotě zavařujeme 90 minut. Krok 4: Po zavaření necháme šunkovar přirozeně vychladnout na vzduchu a poté vložíme na 24 hodin k vychlazení do ledničky. Krok 5: Po 24 hodinách šunkovar vyjmeme, opláchneme horkou vodou, aby se uvolnil tuk a mozaika po
klepnutí na desku snadno vyklouzla. Krok 6: Maso krájíme na plátky.
Dáme do mísy, přidáme sůl, česnek a koření. Vše důkladně promísíme, ideálně 15 minut a déle, aby byla jistota, že se přísady zapracovaly do masa. Krok 2: Vše dáme do nádoby šunkovaru, řádně pěchujeme, a pokud zbude prostor, přiložíme ještě kousek masa. Nádobu uzavřeme a dáme do lednice vychladit na 24 hodin. Krok 3: Po této době otevřeme šunkovar a pokud zjistíme, že tam vzniklo místo, vyplníme jej zavařovacím víčkem tak, aby pružina mohla lépe dotlačit maso.
Nádobu s masem dáme do hrnce s vodou předehřátou na 85-90 °C a při této teplotě zavařujeme 90 minut. Krok 4: Po zavaření necháme šunkovar přirozeně vychladnout na vzduchu a poté vložíme na 24 hodin k vychlazení do ledničky. Krok 5: Po 24 hodinách šunkovar vyjmeme, opláchneme horkou vodou, aby se uvolnil tuk a mozaika po
klepnutí na desku snadno vyklouzla. Krok 6: Maso krájíme na plátky.
Zveřejněno 1. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková mozaika ze šunkovaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljXl
Moje poznámka
Bůčková mozaika ze šunkovaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ljXl
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 29 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
bůček,
česnek český,
sůl,
paprika,
pepř,
koření grilovací
Komentáře