Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opékané brambory s brynzou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 099 kJ /
2 653 kcal
Bílkoviny63,95 g
Tuky169,69 g
Vláknina22,08 g
Cholesterol 205 mg
Sodík 3,83 g
Sůl10,02 g
Sacharidy206,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiačky dobre umyjeme a v šupke povaríme cca 3 minúty, podľa veľkosti zemiačikov. Krok 2: Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Škvarky vyberieme na tanierik. Krok 3: Do vyšvareného tuku dáme zemiačky a sprudka ich opekáme. Premiešavame. Krok 4: Bryndzu zmiešame so smotanou, paprikou a korením. Krok 5: Opečené zemiaky rozdelíme na taniere. Krok 6: Prelejeme bryndzovou omáčkou, posypeme škvarkami a nasekanou cibuľovou vňaťou.

Zveřejněno 27. 7. 2022

Poznámka autorky tejaja

Používame skutočne maličké zemiačky, s priemerom cca 2-3 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opékané brambory s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/738Dy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opékané brambory s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/738Dy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory rané, slanina uzená, brynza, smetana kysaná, paprika sušená sladká, pepř, nať cibulová

Přidat fotografie receptu