Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kohout na smetaně z tlakáče

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 55 min

75 min (20 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 171 kJ /
519 kcal
Bílkoviny10,63 g
Tuky34,24 g
Vláknina18,98 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 281 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy34,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme koření a všechnu zeleninu. Restujeme cca 5 minut. Krok 2: Orestovanou zeleninu zasypeme paprikou a po zamíchání zalijeme asi hrnkem vývaru nebo vody. Do směsi přidáme rozporcovaného, osoleného kohouta. Krok 3: Vývar dolijeme tak do 3/4 masa a přivedeme k varu. Hrnec uzavřeme a vaříme 45-55 minut, podle velikosti kousků a stáří kohouta. Musí odpadávat od kosti. Krok 4: Měkké maso vyjmeme a obereme. Do směsi přidáme smetanu a minutku povaříme. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Omáčka bude jemná. Krok 5: Pokud budeme chtít více omáčky, použijeme na zahuštění jíšku nebo lžíci mouky rozmíchané v mléce a omáčku provaříme. Omáčku dochutíme a podáváme s obraným masem a knedlíkem.

TIP: Rozdělení a zpracování drůbeže

Zveřejněno 28. 11. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohout na smetaně z tlakáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQ44

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kohout na smetaně z tlakáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQ44

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Za mě skvělá omáčka,vařila jsem "normálně"bez tlakáče.Kořenová zelenina super:yes:přepasírovala jsem.Smetana až na konec.Díky:-K

Výborně chutná a je to velice rychlé jídlo na přípravu. Chuťově nám trochu přijde jako svíčková.<3

Skvělá práce :yes:

Vypadá to krásně a moc chutně :-K:-)

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi moc líbí, mít toho kohouta udělala bych:-K

Suroviny:
kohout, cibule, mrkev, petržel, celer, máslo, paprika sušená sladká, koření nové koření, bobkový list, vývar kuřecí, smetana, sůl, šťáva citronová, cukr

Přidat fotografie receptu